28 / 04 / 2024

Prof. Dr. Ahmet Ercan 'artçı depremler devam edecek' diyerek illere göre deprem büyüklüklerini açıkladı!

Prof. Dr. Ahmet Ercan 'artçı depremler devam edecek' diyerek illere göre deprem büyüklüklerini açıkladı!

Deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Hatay'daki depreme değinerek, artçı depremlerin devam edeceğini söyledi.



Deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan twitter hesabından depremle ilgili son dakika açıklamalarda bulundu. Ercan, yaptığı açıklamada Hatay'daki deprem incelemelerine devam edeceğini belirterek, tüm deprem bölgelerinde artçı depremlerin devam edeceğini açıkladı.

ARTÇI DEPREMLER DEVAM EDECEK!

Prof. Dr. Ahmet Ercan Hatay'da incelemelerine devam ediyor. Deprem gören vatandaşları, yüzde 95’inin klimalı takma konutlara taşındığını belirtti. Esnafın ise takma iş yerlerinde iş yapmaya çalıştığını söyleyerek, Hatay'ın haşata döndünü belirtti. Buranın birinci önemde  afet alanı ilan edilmelisi gerektiğine vurgu yapan Ercan deprem bölgeleri ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Ercan, depremlerin devam edebileceğini söyleyerek illere göre deprem büyüklüklerini açıkladı. Ercan ''Pazarcık’tan güneye doğru sarkan, Ölüdeniz Kırığı parçaları olan Yesemek ile Afrin kırıkları ileride Hatay-Suriye sınırında M7 dolayında deprem yapabilir.''dedi.

Ercan buralarda meydana gelebilecek olası depremler için önemli olarak, tüm Hatay’daki yapılaşmaların kayalık kesimlere çekilmesini sulak tarım alanları ile ovaların boşaltılması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Ahmet Ercan artçı depremler devam edecek diyerek illere göre deprem büyüklüklerini açıkladı!

DEPREM SİYASETİN PARÇASI OLAMAZ

Ercan, tüm deprem bölgesinde artçı depremler süreceğini işaret ederek, orta ile ağır yaralı yapılara asla girilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Bunun dışında ivedi bir ana deprem beklemediğini açıklayan Ercan, ''Onbir ilin durumu unutulmamalıdır. Deprem siyasetin bir parçası olamaz.'' dedi.

İLLERE GÖRE DEPREM BÜYÜKLÜKLERİ!

Ahmet Ercan, illere göre deprem büyüklüklerini açıkladı. Yaptığı açıklamada, gelecekte görülebilecek en büyük deprem büyüklüğü; Iğdır; M6,5, Isparta; M7,0 büyüklüğünde deprem beklediğini açıkladı ve sarsıntılardan korunmak için sulak, verimli ovalardaki yapılar kayalık yerlere taşınması gerektiği konusunda üstüne basa basa uyarılarda bulundu. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan, üç ilin daha deprem riskini açıkladı! Şimdi bakın: Hangi ilde kaç büyüklüğünde deprem

Yıkıcı deprem açısından en güvenli 21 şehir tek tek belli oldu! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan son dakika açıklaması!

olabilir?


Geri Dön