28 / 04 / 2024

Prof. Dr. Ahmet Ercan il il işaret etti! Ercan'dan er ya da geç deprem olacak uyarısı...

Prof. Dr. Ahmet Ercan il il işaret etti! Ercan'dan er ya da geç deprem olacak uyarısı...

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Doğu Anadolu Fayı'na dikkat çekerek gerilmenin sürdüğünü kaydediyor. Dün gece meydana gelen Sivas ve Adıyaman'daki depremlerin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, fay hattına dikkat çekerek önemli uyarılar yaptı.



Doğu Anadolu Fayı'na dikkat çeken uzmanlar gerilmenin sürdürdüğünü belirtiyor. Sivas ve Adıyaman'daki depremlerin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, fay hattına dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Deprem uzmanı, Doğu Anadolu Fayı'nın gerilmesi ile birlikte  Sivas, Adıyaman, Bitlis-Zagros bindirme kuşağı ile KAK üzerinde sürdürdüğünü açıkladı.  Sayın Ercan, bu bölgelerde "Er ya da geç deprem olacak" uyarısında bulunarak,  Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden sonra dikkatlerin çevrildiği bu Doğu Anadolu'da fay hareketliliği sürüyor.

Buna göre, Adıyaman'da yaşanan 4 büyüklüğündeki deprem sonrasında gece geç saatlerinde merkez üssü Sivas'ın Sincik ilçesi olan 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Doğu Anadolu Fayı için deprem uzmanlarından uyarılar peş peşe gelmeye devam ediyor. 

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Adıyaman ve Sivas'taki meydana gelen deprem sonrasında  sosyal medya hesabından uyarıda bulundu. Deprem uzmanı, Doğu Anadolu Fayı'nın gerilmesini Sivas, Adıyaman, Bitlis-Zagros bindirme kuşağı ve KAK üzerinde sürdürdüğünü belirtti.

 Prof. Dr. Ahmet Ercan il il işaret etti! Ercan dan er ya da geç deprem olacak uyarısı...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Gerginliğin yer direcini yendiği konumda er ya da geç deprem olacak" uyarısında bulundu. Deprem uzmanının paylaşımında şunları kaydetti; "Anadolu ülke boyutunda yaygın gerilmeyi Adıyaman M4,0, Bitlis-Zağros bindirmesi ile Sivas-Gürün'de M4,5, Kuzey Anadolu Kırığı (KAK) üzerinde, sürdürüyor. Buna göre, yaşanan gerginliğin yer direcini yendiği konumda da deprem olacaktır." ifadelerini kullandı.

DEPREM NEDİR?

Deprem, tektonik kuvvetlerin yada  volkan faaliyetlerinin de etkisi ile yer kabuğunun kırılması ile meydana gelen enerjinin sismik dalgalar hâlinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yeryüzünü kuvvetle sarsması olayı demektir.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK FAY HATTI NEREDE BULUNUR?

Türkiye'nin en büyük fay hattı nerede? Bu doğrultuda, KAF, 1100 kilometre uzunluğunda sağ yönlü ve doğrultu atımlı aktif fay hattı demektir.  Buna göre, yaklaşık olarak Van Gölü'nden Saros Körfezi'ne kadar olan bu tüm Kuzey Anadolu bölgesinin kesmektedir. Yer alan fay hattı, tek bir faydan oluşmaz, çok fazla  parçadan oluşan bir fay zonu şeklindedir.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, o bölgeyi işaret etti: Gerildi gerildi, durdu, şimdi beklemede!

4 deprem bilimci uzlaştı: O ilde 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Dönüşüm önceliği verilmeli!

Dr. Ramazan Demirtaş'tan 'İlkbahar gelmeden deprem göreceğiz' açıklamasına tepki: Deprem bilimini ucuzlattınız!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bölgeyi açıkladı ve ilkbaharı işaret etti: 7 büyüklüğünde deprem olabilir!


Geri Dön