Kent Haberleri

Prof. Dr. Ahmet Ercan şimdi de Türkiye'de büyük yıkıcı depremin olmayacağı yerleri açıkladı!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yaptığı açıklamada bu defa da Türkiye'de büyük yıkıcı depremin olmayacağı yerleri tek tek saydı. İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın o açıklamaları...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan CGTN Türk'e yaptığı açıklamada ülkemizin deprem gerçeklerine değindi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yaptığı açıklamada depremlerin, zenginlerin değil yoksulların sorunu olduğunu vurguladı.

DEPREMLERDE SADECE YOKSULLAR ÖLÜR

CGTN Türk'ten Kübra Karasu - Aslı Ağırdil imzalı habere göre, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada halk depremlerin halen bir kader olduğuna inanıyor ifadelerini kullanan Ercan, "Depremleri felakete çeviren olay, depremlerin iyi yönetilememesi, ülkenin iyi yönetilememesi, ekonomik sıkıntılardır. Çünkü yoksul bir kişi sağlam yerde, sağlam evde oturamaz, ana sıkıntı budur. Bu nedenle depremlerde  sadece yoksullar ölür. Varlıklı insanlar zaten sağlam yerde, sağlam yapıda otururlar. Bu sebeple depremler yoksulların sorunudur. Keza dağda, bayırda, ülke savunmasında da yoksullar yer alır. Yani ana sıkıntı, yoksulluk ile eğitimsizliktir. Bu nedenle yüksek bina, alçak bina olayı değildir. Eğer siz geçim sıkıntısı çekiyorsanız, ben sizin konutunuzun yıkılacağını depremden önce söylesem dahi yapacağınız hiçbir şey yok. Çünkü mega kent İstanbul'da bir kişinin depreme dayanıklı bir yapıda oturması için, bugün 30 bin Türk Lirası ile 60 bin Türk Lirası arasında bir aylık para ödemesi gerekiyor" dedi.

KUZEY MARMARA'DA 2045'TEN ÖNCE DEPREM MEYDANA GELMEZ


Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yaptığı açıklamada Kuzey Marmara'da gerçekleşecek deprem için bir zaman belirtmeyerek "Yaklaşık 2.000 senelik bir deprem geçmişinin verisi var Kuzey Marmara’da. Onu kullandığım zaman ve buna dinamik sistem analizi yaptığım zaman, Kuzey Marmara’daki beklenen depremin 2045 yılında önce olmayacağı ortaya çıkıyor. Tam ne zaman olur, onu bilmiyoruz fakat 2045 yılından önce olmaz. Ne zaman olmayacağını söylüyorum ama 2075-2150’ye kadar gecikme olasılığı var" ifadelerini kullandı. 

EGE BÖLGESİ'NİN TAMAMI DEPREM BÖLGESİ

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıklamasında depreme karşı en düşük riskin bulunduğu kentleri de açıklayarak şunları söyledi: "Ülkemizde büyük yıkıcı depremin yaşanmayacağı yerler; Karadeniz kıyıları, yani bir yandan Kırklareli'ni tutun, ardından Tekirdağ'ın kuzeyi, İstanbul'un kuzeyi, mesela Beykoz, Sarıyer, Kilyos, bunun dışında Kocaeli'nin kuzeyi, Karasu, Zonguldak'ın kuzeyi, Sinop, Kastamonu, Bartın, Samsun, Giresun, Rize,  Ordu, Trabzon, Artvin. Buralarda deprem olmaz. 

Güneye gittiğimiz zaman ise Mardin, Kilis, Urfa dolayları, Midyat, Siirt. Bunun dışında büyük depremlerin beklenmediği yerler; Yozgat'ın alt kısımları, Sivas'ın güney kısımları, Nevşehir, Ankara, Antalya, Konya, Mersin, Edirne, Kırklareli, Iğdır. Bunlar büyük depremlerin beklenmediği yerler. Ege Bölgesi'nde ise deprem beklenmeyen bir yer yok. Tamamı deprem bölgesidir."

 

Kiracılar dikkat! O parayı Euro ile ödemek zorunda kalabilirsiniz! 

Doğal gaza yüzde 38 zam geldi!

Tapuda dolandırılmamak için bunlara dikkat!