28 / 04 / 2024

Prof. Dr. Ahmet Kırman kimdir? Ahmet Kırman nereli?

Prof. Dr. Ahmet Kırman kimdir? Ahmet Kırman nereli?

Şişe Cam'ın yönetim kurulu başkanlığını üstlenen Prof. Dr. Ahmet Kırman kimdir? Ahmet Kırman nereli? İşte ayrıntılar...



Prof. Dr. Ahmet Kırman, Türk hukukçu, akademisyen ve iş insanıdır.  Ankara  Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Ahmet Kırman, AB Rekabet Hukuku dalında yüksek lisans, Ticaret Hukuku dalında doktora yaparak akademik kariyerine yön vermiştir. Aynı zamanda Mali Hukuk alanında Doçent ve Profesör unvanlarını elde etmiştir.

Kırman, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğretim üyeliği, bölüm başkanlığı, enstitü müdürlüğü gibi önemli görevlerde bulunmuş ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapmıştır. Özellikle Galatasaray Üniversitesi'nde yüksek lisans düzeyinde dersler vererek eğitim faaliyetlerine katkıda bulunmaktadır.

Prof. Dr. Ahmet Kırman, hukuk alanındaki akademik faaliyetlerinin yanı sıra iş dünyasında da önemli roller üstlenmiştir. Danıştay'da hakim olarak başladığı çalışma hayatında Türkiye İş Bankası A.Ş.'de çeşitli kademelerde görev almış, bankacılık ve sigortacılık alanında uzun süre yöneticilik yapmıştır. Ayrıca birçok önemli şirketin yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştur.

Cam sektöründe bilimsel araştırmalarına katkıları nedeniyle Uluslararası Cam Komisyonu (International Commission on Glass- ICG) tarafından Başkanlık Ödülü'ne layık görülen Prof. Dr. Ahmet Kırman, aynı zamanda ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve karşılıklı yatırımların artırılmasına yönelik çabalarından dolayı İtalya ve Tataristan gibi ülkeler tarafından ödüllendirilmiştir.

Kırman, ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu, TEPAV Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu, İstanbul Ticaret Üniversitesi Yönetim Kurulu gibi birçok önemli kurumda başkanlık ve üyelik görevlerinde bulunmuş, uluslararası finans ve hukuk konularında eğitim programlarına katılmıştır. Ayrıca atıcılık ve paraşütçülük gibi sporlarla ilgilenmiş, Rahmi M. Koç Müzesi'nde havacılık tarihi bölümünü oluşturmuş ve yaşayan müzecilik anlayışıyla maketlerini sergilemeye devam etmektedir.

Son olarak, 2006'dan itibaren Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.'de yönetim kurulu başkanlığı ve genel müdürlük gibi önemli görevler üstlenmiş, cam sektörünün gelişimine yönelik katkılarından dolayı 2023 yılında Glass Person of the Year (Yılın Cama Değer Katan İnsanı) ödülüne layık görülmüştür. Prof. Dr. Ahmet Kırman, hem akademik hem de iş dünyasındaki başarılarıyla tanınmış bir isimdir.

Şevket Aykan Sözüçetin kimdir?
Server Gamze Çuhadaroğlu kimdir, kaç dil biliyor?
Ümit Zaim kimdir? Ümit Zaim'in çocuğu var mı?
Turhan Gençoğlu kaç yaşında, evli mi, kimdir?

Geri Dön