22 / 12 / 2024

Prof. Dr. Gürol Seyitoğlu'ndan Bolu açıklaması: Herkes Marmara'yı konuşuyor ama Bolu da risk altında! 

Prof. Dr. Gürol Seyitoğlu'ndan Bolu açıklaması: Herkes Marmara'yı konuşuyor ama Bolu da risk altında! 

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürol Seyitoğlu, Bolu'nun deprem riski ile ilgili konuştu ve uyarılarda bulundu. İşte o açıklama...



Türk Mühendislik ve Mimar Odaları Birliği Bolu İl Koordinasyon Kurulu tarafından 12 Kasım 1999 depreminin 25'inci yıl dönümü dolayısıyla 'Deprem ve Kent' başlıklı bir panel gerçekleştirildi. 

Panelde  Ankara  Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürol Seyitoğlu, Türkiye'deki en önemli fay hattının Kuzey Anadolu Fay Hattı olduğuna, bunun üzerinde de Bolu'nun yer aldığına dikkat çekti. 

Prof. Dr. Gürol Seyitoğlu ndan Bolu açıklaması: Herkes Marmara yı konuşuyor ama Bolu da risk altında! 

BOLU'DAKİ BU KIRILMA TAMAMLANACAK 

Prof. Dr. Gürol Seyitoğlu, Bolu'nun özel bir yeri olduğunun altını çizerek, "Bolu'dan itibaren Kuzey Anadolu Fayı, farklı dallara ayrılıyor. Bolu için önemli olan durum şu. Buraya baktığınız zaman 1944 yüzey kırığını görüyorsunuz, 1957 yılında kırılan kısmı görüyorsunuz. 1967 yılında kırılan bölümü görüyorsunuz. 17 Ağustos tarihinde kırılan kısmı da görüyoruz. Sonra da Düzce depremiyle en son Kasım'da kırılan kısmı görüyoruz. Bundan sonra gerçekleştirilen çalışmalarda, Bakacak fayı ve Elmalık fayının varlığı görülüyor. Burada bir zorunlulukla karşı karşıyayız" ifadelerine yer verdi. 

Seyitoğlu, söz konusu açıklamasında bu Almacık bloğunun etrafının kırılmasının tamamlanacağını vurguladı ve "Bolu'nun da içinden geçen bir bölgede gelecek depremin lokasyonunun burada olduğunu öngörüyoruz" diye konuştu. 

Prof. Dr. Gürol Seyitoğlu ndan Bolu açıklaması: Herkes Marmara yı konuşuyor ama Bolu da risk altında! 

HERKES MARMARA'YI KONUŞUYOR AMA... 

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürol Seyitoğlu, fayların büyük kısmının Bolu kent merkezinden geçtiğini dile getirdi ve "Eğer bir yerde bir yüzde kırığı meydana gelirse, bunun iki ucuna gerilme birikiyor" dedi. 

Yüzeyde bir yırtılma yaşanması halinde, bunun da 1999 Düzce ve Kocaeli depremlerinin yırtılması olarak düşünülmesi durumuna değinen Prof. Dr. Gürol Seyitoğlu, şu açıklamada bulundu:

"Herkes panik bir şekilde Marmara depremini konuşuyor. Bu sistemin Doğu bölümünde Bolu bulunuyor. Bu nedenle bu sistem buradan kapanacak, Kuzey Anadolu Fayı'na yeniden bağlanacak. Durum onu gösteriyor. Marmara Denizi için ne kadar eli kulağında deniyorsa, aynı şekilde Bolu'nun da risk altında olduğunun görülmesi gerekiyor." 

Kira sözleşmelerine damga vergisi muafiyeti geliyor! Emekliler ile asgari ücret düzeyinde geliri olanlar dikkat!

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut fiyatlarındaki reel düşüş devam edecek! 

Fuzul Topraktan Pendik 2 nerede? Daire fiyatları ne kadar? 


Geri Dön