16 / 06 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür 4,4 büyüklüğündeki deprem sonrası fay hatlarını tek tek saydı: Deprem üretme kapasitesine sahip!

Prof. Dr. Naci Görür 4,4 büyüklüğündeki deprem sonrası fay hatlarını tek tek saydı: Deprem üretme kapasitesine sahip!

Çorum'da dün akşam 4,4 büyüklüğünde deprem yaşandı. Söz konusu depremden sonra Prof. Dr. Naci Görür de resmi X hesabı üzerinden önemli bir açıklama yaptı. İşte Naci Görür'ün o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...



AFAD'ın resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Çorum'da dün saat 17.57'de merkez üssü Mecitözü olan 4,4 büyüklüğünde deprem yaşandı. Deprem il merkezi ve ilçelerde de hissedilirken, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür depremin ardından resmi X hesabı https://x.com/nacigorur/ üzerinden önemli değerlendirmeler yaptı.

Söz konusu depremin Mahmutlu yakınında 30 kilometre uzunluğunda doğrultu atımlı fay üzerinde gerçekleştiğini dile getiren Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bu fayın Merzifon Fayı'nı 45 derece kestiğini söyledi. Görür, fayların KAF'dan saçaklandığını dile getirerek, "Ondan ayrılan kollar üretme kapasitesine sahip" uyarısı yaptı.


Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün paylaşımı şöyle:

"Arkadaşlar, Amasya-Merzifon/Mahmutlu yöresinde 4,7 deprem oldu. Deprem Mahmutlu yakınında 30 kilometre uzunluğunda doğrultu atımlı fay üzerinde. Bu fay Merzifon fayını 45 derece ile kesiyor. Bu faylar KAF’dan saçaklanan faylar. KAF burada deprem üretmez ama ondan ayrılan kollar üretme kapasitesine sahip."

Prof. Dr. Naci Görür'ün paylaşımına şu yorumlar geldi:

Sektörden katlamalı vergi değerlendirmesi: Konut açığı artar, fiyatlar fırlar!

Artan maliyetler ve düşen alım gücü deprem riskiyle birleşti: Konut krizi can krizine dönüştü!

Elektrikli çimento nedir? Elektrikli çimentolu bir gelecek mümkün mü? 


Geri Dön