22 / 07 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür açıkladı! Adana depreminden sonra dikkatli olunmalı...

Prof. Dr. Naci Görür açıkladı! Adana depreminden sonra dikkatli olunmalı...

Prof. Dr. Naci Görür, Adana’da sabah saatlerinde meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya X hesabından açıklamalarda bulundu. 




Prof. Dr. Naci Görür, Adana’da sabah saatlerinde meydana gelen 4.2 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında sosyal medya X hesabından açıklama yaptı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 05.55'te merkez üssü Aladağ olan 4,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildiği belirtildi.

Depremin 9,26 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Türkiye’nin önde gelen deprem uzmanlarından olan Prof. Dr. Naci Görür, Adana’da yerin 9.26 kilometre derinliğinde yaşanan depreme ilkişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Görür, söz konusu paylaşımında, “Arkadaşlar, Kup-Aladag/Adana’da 4,2 sig bir deprem oldu. Deprem Yakapinar-Goksun Fay Zonu bölgesinde, sevgiyle” dedi.

GÖRÜR UYARILAR YAPMIŞTI!

Prof. Dr. Naci Görür daha önce de  Adana  için uyarılarda bulunmuştu. Görür, "Adana ve Kıbrıs’ta da dikkatli olmamız gerekir. Bu uyarılarımız bölgedeki stres transferine dayanıyor. Buna göre, keza Malatya çevresindeki Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan fayları üzerinde de benzer nedenlerle dikkatli olmalıyız. Yetkililerimizin ve halkımızın dikkatli olmasında yarar var." diye ifade etmişti.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür Tekirdağ depremi için uyardı! 112 yıl öncesinde oldu! Şimdi endişe etmeyin...

Afyonkarahisar peş peşe sallandı! Prof. Dr. Naci Görür, 'Graben'leri işaret etti ve 'depremselliği yüksek' dedi!

O il bu sabah 4 büyüklüğünde sallandı! Prof. Dr. Naci Görür uyardı: Öteden beri söylüyoruz, bu bölge problemli!


 


Geri Dön