01 / 05 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür açıkladı! Endişeye gerek yok! 

Prof. Dr. Naci Görür açıkladı! Endişeye gerek yok! 

Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'ta bugün yaşanan 4 büyüklüğündeki deprem ile ilgili olarak açıklama yaptı. Prof. Dr. Naci Görür, "Bu deprem artçı bir deprem ve endişeye mahal yok" açıklaması yaptı.



Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesi olan bir deprem meydana geldiği kaydedildi. Bu doğrultuda, AFAD’ın  verilerine göre, bugün saat 08.55’te yaşanan depremin büyüklüğü 4,0 olarak ölçüldüğü ifade edildi. Depremin derinliği ise 5.13 kilometre olarak kaydedildi. 

Söz konusu gelişme sonrası gözler, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün konuya ilişkin açıklamasına çevrildi. Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, "Deprem muhtemelen Pazarcık kolu üzerinde 5-8 km derinde. Bu deprem artçı bir deprem ve endişeye mahal yok" açıklamasında bulundu.

DEPREM NE DEMEKTİR?

Deprem, tektonik olan kuvvetlerin yada volkanların etkisinde  oluşan hareket ile yer kabuğunun kırılması ile meydana gelen bir enerjinin sismik dalgalar olarak yayılarak geçtikleri ortamların ve yeryüzünü çok kuvvetli bir şekilde sarsılması demektir. 

Prof. Dr. Naci Görür açıkladı! Endişeye gerek yok! 

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK FAY HATTI NEREDE BULUNUR?

Türkiye'nin en büyük fay hattı nerede? Bu kapsamda,  KAF, 1100 kilometre uzunluğunda sağ yönlü ve doğrultu atımlı aktif fay hattı anlamına gelmektedir.  Böylece de yaklaşık olarak Van Gölü'nden Saros Körfezi'ne kadar olan bu tüm Kuzey Anadolu bölgesinin kesmektedir. Yer alan fay hattı, tek bir faydan oluşmaz, çok fazla  parçadan oluşan bir fay zonu şeklindedir.

MARMARA'DA DEPREM OLMA OLASILIĞI YÜZDE 47 

Öte yandan, altı yıl içinde artı-eksi olarak da on yıl içinde deprem olması bekleniyor. Biz şu anda uzatmaları oynuyoruz. Marmara Bölgesi'nde 7 ve üzerinde deprem olma olasılığı da yüzde 47 oranında olduğu kaydedildi. Böylece, bizlerin deprem öncesi ve sonrasında neler yapmamız gerektiğini konuşmamız gerekiyor.  İş 'yat-çök-kapan'dan ibaret değil. 

Prof. Dr. Naci Görür açıkladı! Maalesef 'uzatmaları oynuyoruz' 

Prof. Dr. Naci Görür'den o şehre uyarı: 7'nin üzerinde deprem görülebilir!

Samsun 4 büyüklüğünde sallandı, Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: Kıyılar denize doğru ilerliyor!

Prof. Dr. Naci Görür bu kez ezber bozdu: Deprem beklemediği yerleri açıkladı!

Prof. Dr. Naci Görür'den endişe yaratan araştırma! Bingöl-Karlıova hattı çok önemli!


Geri Dön