Kent Haberleri

Prof. Dr. Naci Görür bu fay hatlarını işaret ederek uyardı: Büyük deprem üretebilir!

Bursa'da meydana gelen deprem sonrasında Prof. Dr. Naci Görür'den de son dakika açıklaması geldi. Naci Görür sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda fay hatlarını işaret ederek, büyük deprem üretebileceğini söyledi. 

Bursa'da sabahın erken saatlerinde 4.0 büyüklüğünde deprem meydana yaşandı. Söz konusu Deprem çevre il ve ilçelerden hissedilirken yer bilimciler Bursa'yı deprem riski sebebiyle bir süredir uyarıyordu. 

Prof. Dr. Naci Görür de resmi sosyal medya hesabı https://x.com/nacigorur üzerinden Bursa depremiyle ilgili dikkat çeken uyarılar yaptı. Paylaşımında geçmiş senelerdeki 2 depremi sıralayan Görür, fay hattını işaret ederek "Bu fayların daha büyük deprem üretme potansiyelleri var" ifadelerini kullandı.

Naci Görür ayrıca paylaşımında Mustafakemalpaşa-Orhaneli Fay zonuna işaret ederek buradaki fayların büyük deprem üretme potansiyeli olduğunu da kaydetti.


Prof. Dr. Naci Görür'ün paylaşımı şu şekilde:


Bursa, Gazioluk- Orhaneli’nde 4,1 deprem oldu. Hemen Bursa güneyindeki Mustafakemalpaşa-Orhaneli Fay zonu  bölgesinde oldu. Zon doğrultu atımlı ve sağ yönlü. Bu fayların daha büyük deprem üretme potansiyelleri var. Bknz. Bursa ve yöresindeki 1855, 1857, 1953, 1954 depremleri

Prof. Dr. Naci Görür'ün paylaşımına şu yorumlar geldi:

 

Akaryakıta bu kez zam değil indirim geliyor! Tarih verildi!

'Deprem Bilgi Sistemi' uygulaması güncellendi! Fay hatları ve geçmişteki depremler de eklendi!

7 soruda emekli maaş farkı! Kim kaç TL zam farkı alacak?