26 / 06 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür fay hattını işaret etti ve uyardı! Stres transferi yükseldi...

Prof. Dr. Naci Görür fay hattını işaret etti ve uyardı! Stres transferi yükseldi...

Türkiye'nin deprem riskli ile ilgili deprem bilimciler neredeyse her gün uyarılar yapıyor. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bugün saat 06.31'de Kahramanmaraş Göksun ilçesinde meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki deprem ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalar yaptı.



Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, sabah saatlerinde Kahramanmaraş'ta 4,3 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Buna göre 11 şehirde büyük yıkıma yol açan 6 Şubat depremlerini de hatırlatan Sayın Görür, Savrun Fayı'na dikkat çekerek uyarıda bulunarak, söz konusu fayın stres transferi ile belirli bir oranda yüklenmiş olabileceğini kaydetti.

dunya.com'da yer alan içeriğe göre; Türkiye'nin deprem riskli ile ilgili deprem bilimciler neredeyse her gün uyarılar yapıyor. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bugün saat 06.31'de Kahramanmaraş Göksun ilçesinde meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki deprem ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalar yaptı.

Prof. Dr. Naci Görür fay hattını işaret etti ve uyardı! Stres transferi yükseldi...

Görür, depremin Savrun Fayı'nın Göksun yakınlarında Çardak Fayı ile kesişme bölgesinde gerçekleştiğini söyledi. 6 Şubat'taki 7,6 büyüklüğündeki depremi hatırlatan Görür, "6 Şubat 7,6 depremi Çardak Fayı üzerinde olmuştu" dedi. Deprem bilimci, "Savrun Fayı'nın stres transferi ile belirli bir oranda yüklenmiş olabileceğini düşünüyoruz" uyarısında yapmış oldu.

Görür'ün paylaşımı şöyle: "Arkadaşlar, bugün Göksun-Acıelma/Kahramanmaraş’ta 4,3 sığ bir deprem oldu. Deprem Savrun Fayı'nın Göksun yakınlarında Çardak Fayı ile kesişme bölgesinde. 6 Şubat 7,6 depremi Çardak Fayı üzerinde olmuştu. Savrun Fayı'nın stres transferi ile belirli bir oranda yüklenmiş olabileceğini düşünüyoruz."

DEPREM NE DEMEKTİR?

Deprem, tektonik kuvvetlerin yer aldığı ve volkanların etkisinde  oluşan hareket ile meydana gelen yer kabuğunun kırılması ile oluşan  bir enerjinin sismik dalgalar eşliğinde  yayılarak her geçtiği ortamları ve yeryüzünü çok kuvvetli bir şekilde sarsılması anlamına gelmektedir.

Prof. Dr. Naci Görür'den yeni uyarı geldi: Deprem üreten birden fazla fay var!

Prof. Dr. Naci Görür İstanbul'daki konutlar için alarm verdi! Bunlar yarın depremde ne olur düşünemiyorum! 

Prof. Dr. Naci Görür belediye başkanlarına seslenerek, deprem öncesi yapılması gerekenleri anlattı...

Prof. Dr. Naci Görür 4,4 büyüklüğündeki deprem sonrası fay hatlarını tek tek saydı: Deprem üretme kapasitesine sahip!

Prof. Dr. Naci Görür'den o fay için yeni uyarı: Kırılma periyodu olan 250 yıllık süreyi doldurdu!


Geri Dön