Kent Haberleri

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'a artık imar ve iskan verilmemeli! Megakent depreme nasıl hazırlanır?

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'daki depreme hazırlık çalışmaları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar... Dr

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sık sık beklenen İstanbul depremi ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündem oluyor. Prof. Dr. Naci Görür, konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında daha bulundu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin “İstanbul depremine hazırlık için Ekrem beyle anlaştık” açıklamasını değerlendirdi. 

Söz konusu açıklamasında "Özhaseki ile İmamoğlu’nun açıklamaları çok olumlu. Umarım ki Türkiye’nin ekonomisi ve siyasi irade bu işi benimser ve ekonomik gücümüz de yeterli olur" değerlendirmesinde bulunan Naci Görür, ülkenin bazı projelerinden vazgeçerek ya da o projenin ağırlıklarını azaltarak bunun yapılabileceğine dikkat çekti. 

Naci Görür, açıklamasında "Kanal İstanbul’u unutacaksın. Az yol, az köprü yapacaksın" diyerek, insanların can güvenliğinin tehdit edildiği bir işin bir an önce yapılması gerektiğini vurguladı. 

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'a artık imar ve iskan verilmemeli! Megakent depreme nasıl hazırlanır?

Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’na konuk olan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Hükümet olmadan İstanbul, İBB olmadan hükümet deprem dirençli bir kent haline getiremez" diye konuştu ve bu işin içerisine halkın da sokulması gerektiğine dikkat çekti. 

Naci Görür, dünya genelinde başarı bir şekilde şehrin depreme dayanıklı hale getirilmesinin bu yöntem ile yapıldığının altını çizdi ve bu işin siyasi nedenlere kurban gitmemesi için dirençli ve dirayetli olunması gerektiğini belirtti. 

Görür, söz konusu açıklamasında "Bu yapılan anlaşma doğrudur. Böyle giderse bu iş başarılı olur ve bu da İstanbul için büyük bir müjdedir. Hem bakanı hem de belediye başkanını kutluyorum" ifadelerine yer verdi. 

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'a artık imar ve iskan verilmemeli! Megakent depreme nasıl hazırlanır?

Prof. Dr. Naci Görür, "İstanbul’a artık imar ve iskan vermeyin, İstanbul’daki sanayiyi Anadolu’ya taşıyın ve halkın da Anadolu’ya göçü için en büyük proje ve teşvik uygulamasının yapılması lazım" açıklamasında bulundu ve Anadolu’ya yeni iş yerlerinin açılması gerektiğini söyledi. 

Naci Görür, rezerv alanlarına daha fazla bina yapılacağını işaret ederek, "Evleri yıkılacak insanların yerlerini yeşil alana dönüştürecek misiniz? yok. O zaman ne anlamı var? İnşaat yoğunluğu da arttık insan yoğunluğu da arttı" ifadelerine yer verdi. 

Mevcut binaların depreme dayanıklı hale getirilmesinin mümkün olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Görür, "İlla da hepsini yıkıp yeniden yapmak gerekmiyor. Özellikle zemin durumuna istinaden bazı yerleri yıkıp, taşıyıp sonra da oraları yeşil alana dönüştürürsün ve çoğu binaları da inovatif yöntemlerle o yapıyı güçlendirirsin" dedi ve bu işlerin dünyada böyle yapıldığını aktardı. 

Konut sektöründe finansman sorunu: Yeni konut projeleri rafta kaldı!

Milli Emlak'tan 38 bin TL'ye son dakika konut imarlı arsa fırsatı! Bu ihaleyi sakın kaçırmayın!

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor! Endeksler, dolar, altın, borsa Avrupa enflasyonuna odaklandı! 

Gözler Merkez Bankası'nda: Faiz kararı ne olacak? İşte ekonomistlerin yeni faiz tahmini...