28 / 04 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür o illeri işaret ederek üstüne basa basa uyardı: 'Bağırıyorum dikkat edin diye'

Prof. Dr. Naci Görür o illeri işaret ederek üstüne basa basa uyardı: 'Bağırıyorum dikkat edin diye'

Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı televizyon programında Tunceli ve çevre iller için ciddi bir deprem uyarısında bulunarak ''Bağırıyorum dikkat edin diye'' ifadesini kullandı.



Deprem uzmanlar,ı Kuzey Anadolu Fayı'nın periyodunun dolduğuna ve yakın zamanda büyük bir deprem riski taşıdığına işaret ediyor. Prof. Dr. Naci Görür, Adıyaman'dan Hakkâri'ye kadar olan bölgedeki yerleşim alanlarının dikkatle izlenmesi gerektiğini vurgularken, 1939 Erzincan depreminin bu fay hattında gerçekleştiğini hatırlatarak bu bölgelere dikkat edilmesi konusunda uyardı.

 Prof. Dr. Naci Görür o illeri işaret ederek üstüne basa basa uyardı: Bağırıyorum dikkat edin diye

Prof. Dr. Mehmet Önal ise Malatya'da düzenlenen konferansta Yedisu Fayı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Fay hattının uzun süredir kırılmadığını belirten Önal, yakın gelecekte bu bölgede önemli bir depremin
beklendiğini ifade etti.

Malatya'da hissedilebilecek büyüklükte bir depremin olası olduğunu dile getirdi. Uzmanlar, halkın bu uyarıları dikkate alarak gerekli tedbirleri alması gerektiğini vurguluyor. Deprem riskinin bilincinde olmak ve önlem almak, olası felaketlerin etkisini en aza indirmek adına hayati önem taşıyor.

 Prof. Dr. Naci Görür o illeri işaret ederek üstüne basa basa uyardı: Bağırıyorum dikkat edin diye

İSTANBUL BÜYÜK TEHLİKE ALTINDA!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Prof. Dr. Naci Görür, mega kent İstanbul'un ve Türkiye'nin doğal afet sorunu olan depremi ve "Hayat Kurtaran Plan" ile afete nasıl hazırlıklı olunması gerektiğini masaya yatırdı.

Yaptığı açıklamada mega kent İstanbul'un büyük bir tehdit altında olduğunu dile getiren Naci Görür, "İstanbul’da olabilecek bir felaket 11 şehirden çok daha fazla olur. Birikecek olan bu deprem molozu 100 milyon tonla bunu kurtaramazsın, çok daha fazla olur. Yani Kanal İstanbul gibi deniz kenarlarına yapacaksak, Marmara bölgesinde yaşamı sağlıksız hâle getirir yaşamı bitirirsiniz. Yalnızca insan değil'' ifadelerini kullandı.

O şehir için korkutan uyarı: Katil faylarla çevirili, 7.2'den büyük deprem olabilir!

İstanbul'da 2030'a kadar büyük bir deprem olma olasılığı yüzde 62!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan 2 il için deprem açıklaması: Biri yüksek deprem çekincesinde, diğeri güvenli!

 


Geri Dön