23 / 07 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür: Şimdilik en yakın deprem Marmara içinde olacak!

Prof. Dr. Naci Görür: Şimdilik en yakın deprem Marmara içinde olacak!

Çanakkale Ezine'de sün saat 17.39'da 4.7 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. İstanbul ve çevre kentlerden de hissedilen depremle ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür şimdilik en yakın depremin Marmara içinde olacağını söyledi.




Çanakkale'de dün yürekleri ağza getiren bir deprem meydana geldi. AFAD Çanakkale Ezine'de saat 17.39'da yerin 10.23 kilometre derinliğinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem yaşandığını açıklarken, Kandilli Rasathanesi de söz konusu depremin 4.9 büyüklüğünde ve yerin 12.9 kilometre derinliğinde olduğunu açıkladı.

İSTANBUL VE ÇEVRE ŞEHİRLERDEN HİSSEDİLDİ

Mega kent İstanbul ve çevre şehirlerden de hissedilen deprem sebebiyle Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Hamidiye Mahallesi'nde bazı eski tip evlerin duvarlarında çatlaklar oluştuğu belirtildi.

Prof. Dr. Naci Görür: Şimdilik en yakın deprem Marmara içinde olacak!

PROF. DR. NACİ GÖRÜR: ŞİMDİLİK EN YAKIN DEPREM MARMARA İÇİNDE OLACAK

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür resmi sosyal medya hesabı https://x.com/nacigorur üzerinden söz konusu depremle ilgili bir değerlendirme yaptı. 

Paylaşımında Çanakkale'deki yaşanan depremin Bayramiç'in güneyindeki Evciler fay zonunda olduğunu kaydeden Naci Görür, "Bu zon KAF'ın orta branjina ait. Bu kol ve KAF’ın güney kolu yavaş enerji biriktiren dallar. Bu nedenle daha geç depremler bekliyoruz. Şimdilik en yakın deprem Marmara içinde olacak" ifadelerini kullandı.


Naci Görür paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

 "Uyarı: Bu Çanakkale depremi nedeniyle uyarıyorum. Özellikle hükümet, muhalefet ve halk şunu idrak etmeli: Bu ülkenin hemen hemen her yeri bir fay örgüsüyle kaplı. Ülkenin herhangi bir bölgesi herhangi bir zamanda büyük bir depreme maruz kalabilir ve binlerce insanımız ölebilir. Bu çok ciddi bir olasılıktır. 

 Onun için bırakın fayların özelliklerini, yerini boyutunu, ne zaman deprem üreteceğini. Onu bilim insanları düşünsün. Siz nasıl kentinizi ve tüm ülkeyi deprem dirençli hale getirirsiniz onu düşünün. Hükümeti, muhalefeti ve halkı ile yumruk olur elbirliği ile çalışırsan bu mümkün. 

 Deprem dirençli ülkelerde bizde olan büyüklükte depremler olunca birkaç kişi tesadüfen ölüyor, bizde ise on binler ölüyor. Bu bize yakışmıyor. Gelin ülkemizi deprem dirençli yapalım. Bu mümkün. Sevgiyle."

Prof. Dr. Naci Görür'ün paylaşımına şu yorumlar geldi:

Merkez Bankası'ndan flaş dolar açıklaması... Aralık ayında...

Aile Bakanlığı'ndan 8 bin 367 TL destek ödemesi müjdesi... Her ay...

Merkez Bankası hemen peşine resmen duyurdu! Dolar 41,52 TL...


Geri Dön