04 / 05 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür 'Tayvan kadar olamayacak mıyız?' diyerek isyan etti! Dirençli kentlerin mücadelesini veriyorum

Prof. Dr. Naci Görür 'Tayvan kadar olamayacak mıyız?' diyerek isyan etti! Dirençli kentlerin mücadelesini veriyorum

Tayvan'da 7,4 şiddetinde meydana gelen depreme ilişkin bir paylaşım yapan Prof. Dr. Naci Görür,  deprem dirençli kentler konusuna dikkat çekti. 



Tayvan'da 7,4 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremde can kaybının sadece 9 kişi olduğuna hatırlatan Prof. Dr. Naci Görür ''Tayvan kadar olamayacak mıyız?' diyerek isyan etti.

7.4 ŞİDDETİNDE DEPREM MEYDANA GELDİ!

Tayvan'da önceki gün meydana gelen 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi ve bu depremde sadece 9 kişi hayatını kaybetti, 700'ü aşkın kişi ise yaralandı.

Tayvan Eylül 1999 yılında Türkiye'deki gibi büyük bir deprem yaşamıştı. 7,6 büyüklüğündeki depremde 2 bin 400 can kaybı yaşanmış, 5 bin bina yerle bir olmuştu. Tayvan'da bu tarihten itibaren deprem dirençli kentler inşa edildi.

Tayvan'da meydana gelen depreme ilişkin bir paylaşım yapan Prof. Dr. Naci Görür,  deprem dirençli kentler konusuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Naci Görür Tayvan kadar olamayacak mıyız? diyerek isyan etti! Dirençli kentlerin mücadelesini veriyorum

'DİRENÇLİ KENTLERİN MÜCADELESİNİ VERİYORUM''

Görür "Tayvan kadar olamayacak mıyız" diyerek sosyal medya hesabından şu açıklamaları yaptı;

"Biliyorsunuz son zamanlarda ısrarlı bir şekilde DEPREM DİRENÇLİ KENTLER’in mücadelesini veriyorum. Birçok şehrimize gidip bunu anlatıyorum. Depremden korkmayalım İNSANLARIMIZ DEPREMDE ÖLMESİN diyorsak bunu başarmalıyız diyorum.

Şimdi bir ülkeyi ibret olsun diye örnek vermek istiyorum: Tayvan’da bir deprem oldu. Depremin büyüklüğü 7,4, ölen insan sayısı sadece 9.

Bizde olsaydı onbinleri toprağa verirdik. Tayvan 1999 depreminde acı bir darbe yiyince gerekli hazırlığı yapmış, ülkeyi deprem dirençli hale getirmiştir. Görüyorsunuz, 7,4 deprem ve sadece 9 can kaybı. Evet küçük bir yer ama Tayvan kadar olamayacak mıyız?

Harekete geçmek için daha ne kadar insanımızın ölmesi gerekiyor? DEPREM DİRENÇLİ KENTLER İSTİYORUZ." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür yine uyardı! Tayvan'da yaşanan deprem ve sonra bizlere ibret olsun!

Prof. Dr. Naci Görür uyardı! Malatya'da 4.7'lik deprem sonrası dikkatli olunmalı...


 


Geri Dön