22 / 12 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür'den 5 il için deprem uyarısı!

Prof. Dr. Naci Görür'den 5 il için deprem uyarısı!

Bilim Akademisi Kurucu Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hakkari'de dün meydana gelen depremlerden sonra Bitlis/Zagros bindirme kuşağına özellikle dikkati çekti. Görür, Bitlis, Adıyaman, Hakkari, Tunceli ve Bingöl bölgesi için uyardı. İşte haberin detayları...



Bilim Akademisi Kurucu Üyesi ve Yer Bilimci Deprem uzmanı, Prof. Dr. Naci Görür, Japonya'daki depremle kıyaslayarak "Deprem Dirençli Kentler" faaliyetlerinin sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün 30 dakika içinde 4,4, 3,5 ve 4,5 büyüklüğünde 3 ayrı deprem meydana geldiğini belirten, Bilim Akademisi Kurucu Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, söz konusu depremlerin ardından Bitlis/Zagros bindirme kuşağına özellikle dikkati çekti. Buna göre, Görür, Bitlis, Adıyaman, Hakkari, Tunceli ve Bingöl bölgesi için uyarıda bulunarak "Deprem Dirençli Kentler" faaliyetlerinin sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.

Deprem uzmanı bugün Japonya'da meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depreme de dikkat çekerek çağrıda bulundu. Görür, "Bakın bugün Japonya’da 7’nin üzerinde deprem oldu bir kişi bile ölmedi" diye konuştu.

 Prof. Dr. Naci Görür den 5 il için deprem uyarısı!

Naci Görür yaptığı paylaşında şöyle belirtti; "Arkadaşlar, bugün daha önce yazdığım bazı tweetleri tekrar gönderdim. Bu tweetlerde Hakkari ve Bitlis/Zagros Bindirme kuşağına dikkati çekiyoruz. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Ayrıca, Adıyaman-Hakkari arasında ve Tunceli ile Bingöl'de Deprem Dirençli Kentler faaliyetleri yapılmalıdır. Depremden korkmamak depreme hazır olmakla mümkün. Bugün meydana gelen Japonya’daki 7’nin üzerinde deprem oldu 1 kişi bile hayatını kaybetmedi. Ülkemizde deprem dirençli kentler istiyoruz. Kampanyaya yazılarak, talep ederek katkı veriniz."

DEPREM NEDİR?

Deprem, tektonik kuvvetlerin yada  volkan faaliyetlerinin de etkisi ile yer kabuğunun kırılması ile meydana gelen enerjinin sismik dalgalar hâlinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yeryüzünü kuvvetle sarsması olayıdır.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK FAY HATTI NEREDE BULUNUR?

Türkiye'nin en büyük fay hattı nerede? Bu doğrultuda, KAF, 1100 kilometre uzunluğunda sağ yönlü ve doğrultu atımlı aktif fay hattı demektir.  Buna göre, yaklaşık Van Gölü'nden Saros Körfezi'ne kadar olan tüm kuzey Anadolu'yu kesmektedir. Fay hattı, tek bir faydan oluşmaz, pek çok parçadan oluşan bir fay zonudur.

Deprem uzmanı o ile dikkat çekerek açıkladı: Bu bölgede deprem olması mümkün!

Prof. Dr. Görür'den, Hatay'da sabaha karşı meydana gelen depremin ardından açıklama...

Prof. Dr. Naci Görür'den Malatya'da aktif fay uyarısı...

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika Malatya depremi açıklaması: Stres ile yüklenmiş olabileceğini söylemiştik!


Geri Dön