20 / 10 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür'den deprem açıklaması: Bu zon daha çok ters ve bindirme fayları ile karakteristik!

Prof. Dr. Naci Görür'den deprem açıklaması: Bu zon daha çok ters ve bindirme fayları ile karakteristik!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem sonrası, Prof. Dr. Naci Görür’den de önemli açıklamalar geldi. İşte Naci Görür’ün o paylaşımı…




Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) dün saat 14.41'de, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı.

Yaşanan deprem sonrasında deprem bilimci Naci Görür’den de önemli açıklamalar geldi. Naci Görür paylaşımında Maraş depremleri sırasında DAF (Çardak, Erkenek vb) ve Ölü Deniz Fayları’nın kırıldığını belirterek, bu zonun da kırılmasının da stres transferi yolu ile beklendiğini kaydetti.

Prof. Dr. Naci Görür resmi sosyal medya hesabı https://x.com/nacigorur üzerinden yaptığı paylaşımda "Az önce Kahramanmaraş-Bulanık'ta 4,3 deprem oldu. Deprem Kahramanmaraş Fay Zonunda. Bu zon daha çok ters ve bindirme fayları ile karakteristik. Maraş depremleri sırasında DAF (Çardak, Erkenek vb) ve Ölü Deniz Fayları kırılmıştı. Bu zonun da kırılması stres transferi yolu ile bekleniyordu" ifadelerini kullandı.


Prof. Dr. Naci Görür’ün paylaşımı şu şekilde:

Prof. Dr. Naci Görür’ün paylaşımına şu yorumlar geldi:

Tahminlerini peş peşe sıralayan İslam Memiş, gram altının 4 bin 500 TL olacağı tarihi açıkladı!

Afetlerden etkilenen 18 şehirdeki vatandaşlara yerinde dönüşüm kapsamında 11 milyar TL destek verildi!

Hiç evi olmayanlara müjde! TOKİ’den bin 905 konutluk 6 yeni kampanya geliyor!


Geri Dön