28 / 04 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür'den en az 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı! Erzincan ve Karlıova arası ile Tunceli'ye dikkat!

Prof. Dr. Naci Görür'den en az 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı! Erzincan ve Karlıova arası ile Tunceli'ye dikkat!

Yer Bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sık sık yaptığı deprem uyarılarıyla gündeme geliyor. Türkiye'nin deprem haritasına ilişkin açıklamalarda bulunan ve riskli bölgelerle ilgili de konuşan Naci Görür, "O bölge benim uykularımı kaçırıyor" dedi. 



Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bir televizyon kanalının canlı yayınında yapıtğı açıklamasında, riskleri tek tek harita üzerinden açıkladı. 

Ekonomimcom'da yer alan habere göre; Prof. Dr. Naci Görür, haritayı işaret ederek, "Şurası Bingöl Karlıova. Buradan Kuzey Anadolu Fay’ı geliyor, burada düğümleniyor. Bu muazzam Kuzey Anadolu Fay’ı… 1600 kilometre uzunluğunda dünyanın en aktif faylarından biri. Ülkemizde büyük depremler ne zamana olmuş ise çoğunlukla bu fay sonucudur" diye konuştu. 

Prof. Dr. Naci Görür den en az 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı! Erzincan ve Karlıova arası ile Tunceli ye dikkat!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, son 6 Şubat depremlerini üreten Doğu Anadolu Fayı’na da değindi ve Erzincan ile Bingöl Karlıova arasındaki Yedisu Fayı'nı işaret etti. 

Bu fayın uzun zamandır deprem üretmediğine vurgu yapan Naci Görür, stres biriktirdiğini belirtti ve "Buradaki en son deprem 1784 yılında meydana geldi. Burada 250 yılda bir deprem oluyor. Bu senenin üzerinde 250 seneyi koyduğumuzda da bugünlere geliyoruz" açıklamasını yaptı. 

Prof. Dr. Naci Görür den en az 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı! Erzincan ve Karlıova arası ile Tunceli ye dikkat!

EN AZ 7.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM RİSKİ VAR 

Erzincan ile Karlıova arasındaki kısımın kırılacağının altını çizen Prof. Dr. Görür, "Erzincan’da olan hem 1982 hem 1939 depremlerinin stres yüklediği ve henüz kırılmayan alan burası" dedi. 

Burada en az 7.4 deprem tehlikesi olduğunu aktaran Naci Görür, "Bu bir, ikincisi ise burada Ovacık Fayı bulunuyor. Ovacık Fayı da büyük depremler sebebiyle stres yüklenmiş olabilir. Ya da burada diyelim ki 1982 Erzincan depremi ile stres seviyesi değişmiş olabilir. Burası yavaş bir fay… Yani stresi çok yavaş biriktiriyor" bilgilerini verdi ve birkaç bin senede bir 7’nin üzerinde deprem üretecek bir fay olduğunu aktardı. 

Burada en son depremin bilinmediğini belirten Görür, "Ne zaman olacağını bilmiyoruz ama kafamızda bir soru var" dedi. 

Üçüncüsünün de Nazimiye Fayı olduğunun altını çizen deprem bilimci Naci Görür, Nazimiye Fayı’nda ne zaman deprem üreteceğini bilmediklerini söyledi. 

Prof. Dr. Naci Görür den en az 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı! Erzincan ve Karlıova arası ile Tunceli ye dikkat!

Görür, çok korktukları kısım olan Karlıova ile Bingöl arasındaki kesim ile ilgili de "Doğu Anadolu Fayı’nın en uç bölümü. Maraş depremlerinden sonra burası da stres biriktirmiş olabilir" dedi. 

Görür, Tunceli'nin de bunların ortasında durduğunu, Pülümür'ün de dibinde durduğuna vurgu yaptı. 

Prof. Dr. Görür, "Yer bilimciler olarak biz, bu ülkenin evladı olarak; halkımızı, devletimizi, yerel yönetimlerimizi uyarmak zorundayız. Herhangi bir gece, sabah kalkarsınız burada bir deprem meydana gelmiş olabilir" şeklinde konuştu. 

Bunun bilimsel kanıtları olduğunun altını çizen Yer Bilimci Naci Görür, "Bu dediğim gibi en son depremler sebebiyle. 1982-1939 burası kırılmamış. Stres birikmiş demek buraya kayaları parçalayacak kuvvet birikmiş anlamındadır. O kuvvet kayaları parçaladığında burası şak diye kırılıp deprem oluşturacak" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara depreminin büyüklüğüne 7.5 dedi! Marmara yerle bir olur!

Prof. Dr. Ahmet Ercan Van depremi için tarih vererek yapılması gerekenleri açıkladı! Bu yapılar çok yorgun...

Japon deprem uzmanından İstanbul,  İzmir  ve Doğu Anadolu için deprem uyarısı! Resmen açıkladı! SON DAKİKA!


 


Geri Dön