29 / 04 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür'den o şehir için yeni uyarı geldi: 7 ve üzeri deprem olabilir!

Prof. Dr. Naci Görür'den o şehir için yeni uyarı geldi: 7 ve üzeri deprem olabilir!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Bilim Akademisi üyesi, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den bir uyarı daha geldi. Naci Görür açıklamasında "Türkiye'de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir." dedi.



Son zamanlarda gündemden düşmeyen deprem ile ilgili yine çok konuşulacak açıklamalar yapan Prof. Dr. Naci Görür, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Anttalks' etkinliği kapsamında AKM'de 'Deprem Dirençli Antalya' isimli söyleşiye katıldı. 

Prof. Dr. Naci Görür, 13,6 milyon yıl önce Türkiye'nin levha hareketlerinin, bugünün hareketlerini yapacak biçimde oluştuğunu ve Türkiye'deki büyük fayların deprem ürettiğini dile getirdi. Yaptığı açıklamada Türkiye'nin depremlerden kurtulamayacağını ve depremlerin sona ermeyeceğine değinen Prof. Dr. Görür, deprem dirençli yerleşim alanlarının oluşturulmasının önemine de değindi. Prof. Dr. Görür açıklamasında "Biz her depremde 80-90 bin insanı bir gecede toprağa veremeyiz. Bu bize yakışmıyor. Ülkemizde herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem meydana gelebilir. Söz konusu bu depremler de büyük afetlere sebep oluyor. Can mal kaybımız çok oluyor. Ülkemizde 5'in üzerinde depremler ölüme sebep oluyor. Bizim bu konuyu halletmemiz gerekli. Bunu anlatmaya çalışıyoruz" dedi. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra yakın zamanda Japonya'da 7.6 büyüklüğünde deprem olduğunu ve 132 kişinin de tesadüfen öldüğünü dile getiren Prof. Dr. Görür, benzer bir depremin ülkemizde yaşanması durumunda on binlerce kişinin yaşamanı yitirebileceğini söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür den o şehir için yeni uyarı geldi: 7 ve üzeri deprem olabilir!

'ANTALYA AKTİF FAYLARLA ÇEVRİLİ'

Yaptığı açıklamada Antalya'yı tehdit eden fay sistemleri hakkında da önemli açıklamalar yapan Prof. Dr. Naci Görür, şöyle konuştu: "Akşehir zonu, Isparta-Burdur zonuyla Göller Yöresi'nin bulunduğu bölgeler düşey atımlı fayların olduğu bölge. Antalya Körfez doğu, batı ve kuzeyden aktif faylarla çevrili durumda Antalya fay zonlarına uzaklığı 100 kilometre değil, 50-60 kilometre. Söz konusu bu fay kuşaklarında meydana gelecek olan depremler, Antalya'yı da önemli etkiler. Doğrultu atımlı faylarda 100 kilometrelik çap içindeki yöreler depremden etkilenir. Tatilcilerin gözdesi Antalya'nın güneyinde Akdeniz içinde Kıbrıs, Girit bölgesinde Helen yayı dediğimiz dalma batma zonu var. Üç büyük tektonik hat Antalya şehrini tehdit etmekte. Güneyden dalma batma zonu büyük bir deprem üretebilir. Girit yakınlarında da 8 büyüklüğünün üzerinde deprem üretmiş, her an 7'nin üzerinde bir deprem üretebilir. Bu tehlike de denizden gelir. Antalya'yı tehdit eden fay da söz konusu. Akşehir ve Fethiye Burdur zonu deprem ürettiği zaman Antalya ciddi biçimde etkilenebilir."

 

Prof. Tolga Bekler'den deprem gerçeği! 'En büyük tehlikemiz' dedi ve açıkladı!

Önce arsa, sonra ev sahibi olmak gayrimenkulde altın formül oldu! Bu riskleri sakın gözden kaçırmayın! 

Avrupa Parlamentosu’ndan Airbnb yasası: Sınırlama geliyor!


Geri Dön