29 / 04 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür'den o şehre uyarı: 7'nin üzerinde deprem görülebilir!

Prof. Dr. Naci Görür'den o şehre uyarı: 7'nin üzerinde deprem görülebilir!

İzmir’de gerçekleştirilen deprem konulu konferansa katılım sağlayan Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Anadolu coğrafyasının faylarla çevrili olduğuna değinereki “İzmir’de yalnızca deniz içersiinde değil her yerde faylar var.” diyerek önemli uyarılar yaptı.



İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde “Deprem ve Dirençli Kentler” isimli bir konferans gerçekleştirildi.

Merakla beklenen konferansa Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür de katıldı. Prof. Dr. Naci Görür gerçekleştirilen konferansta yaptığı konuşmada, depremlerin Anadolu coğrafyasının bir gerçeği olduğunu dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Türkiye topraklarının yüzde 90’lık kısmına yakınının canlı faylarla çevrili olduğuna değinen Prof. Dr. Naci Görür, “Söz konubu bu fayların her bir tanesinin kendine özgü karakterleri var. Her bir tanesi ne kadar büyüklükte, nasıl ve ne zaman deprem üretir? Nereyi, ne şekilde etkiler? O bölgede depremin şiddeti kaç olur? Bunların hepsi, bu fayların özelliklerine bağlı.” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür den o şehre uyarı: 7 nin üzerinde deprem görülebilir!

Açıklamasında bilimle yönetilen ülkelerde depremlerdeki can kaybı sayısının yüksek olmaması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Görür, “Biz depremleri durduramayız. şehirlerimizi deprem dirençli yapabiliriz. Deprem dirençli bölgeler bugünkü bilimle, teknoloji ile yapılabilir. Bizim bunu yapabilecek her şeyimiz var.” diye konuştu.

Naci Görür açıklamasında “Eğer bizim insanlarımız istemezse, siyaseti zorlamazsa siyasetçiler bu işe girmez. Biz de meydana gelen her depremde binlerce insanımızı toprağa veririz. Bu iş bu şekilde gitmez. Bizim Bu deprem işini halletmemiz gerekli; aksi durumda tarihin çöplüğüne atılır, gideriz.” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür den o şehre uyarı: 7 nin üzerinde deprem görülebilir!

“BU FAYLAR, İZMİR’İ FELÇ EDEBİLİR”

Prof. Dr. Naci Görür konu ile ilgili olarak yaptığı konuşmasında konferansın yapıldığı İzmir’e ilişkin de çok önemli bazı uyarılar yaptı.

Açıklamasında İzmir’in bir deprem şehri olduğunu dile getiren Prof. Dr. Naci  Görür, “İzmir'de yalnızca deniz içerisinde değil her yerde fay bulunuyor. Söz konusu bu fayların er bir tanesi de 7 ve üzerinde deprem üretebilir. Eğer bunlar deprem üretirlerse İzmir'i kelimenin tam anlamıyla felç eder.” diye konuştu.

Eldeki birikim nasıl değerlendirilmeli? Arsa, borsa, altın, dolar, konut…

Zorunlu sigortada yeni dönem başlıyor! 

Artık sanki kiracılar lojmanda oturuyor, lojmanı da ev sahibi finanse ediyor!


Geri Dön