26 / 06 / 2024

Prof. Dr Osman Bektaş'tan Malatya depremine ilişkin yorum geldi!Yaşanan bu deprem Malatya için 'Tehdit unsuru'

Prof. Dr Osman Bektaş'tan Malatya depremine ilişkin yorum geldi!Yaşanan bu deprem Malatya için 'Tehdit unsuru'

Malatya'da dün akşam saatlerinde 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 7 kilometre derinlikte gerçekleşen deprem kısa süreli paniğe neden olurken deprem uzmanlarından açıklamalar geldi.



Malatya'da dün akşam 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 7 kilometre derinlikte gerçekleşen deprem kısa süreli paniğe neden olurken deprem uzmanlarından açıklamalar geldi. Prof. Dr. Osman Bektaş, Malatya Fayı'nı işaret ederek "Malatya için bir tehdit unsuru olduğunu hatırlatıyor" uyarısında bulundu. Prof. Dr. Ahmet Ercan ise depremlerin bölgede olağan olduğunu kaydetti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, merkez üssü Malatya'nın Akçadağ ilçesi olan 4,4 büyüklüğünde deprem gerçekleştiğini açıkladı. Saat 20.24'te gerçekleşen depremin 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Depremin ardından deprem uzmanlarından da ilk değerlendirmeler geldi. 

Fay hattını işaret etti: Malatya için tehdit unsuru

Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya hesabı x üzerinden yaptığı açıklamada, depremi artçı olarak değerlendirirken Malatya Fayı'na dikkati çekti. Bektaş, son depremleri "Malatya için tehdit unsuru" olarak yorumladı. Bektaş şunları kaydetti: "2023 Maraş deprem çiftinden sonra 16 Şubat 2024 de gerçekleşen 4,1 artçı depreminin benzeridir. Her iki deprem Malatya Fayı'nın gerilme altında olduğunu ve Malatya için bir tehdit unsuru olduğunu hatırlatıyor. Artçılar devam edebilir."

Dün 4,1 büyüklüğünde sallanmıştı! Deprem bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş, 'En riskli sismik yer' uyarısı yaptı!

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan İstanbul depremi açıklaması: Kuzey Marmara'daki deprem enerjisi Düzce'ye göç etti! 

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan İstanbul depremi açıklaması: Zamanı belli olmasa da büyüklüğü yaklaşık 6,4'tür!


Geri Dön