12 / 10 / 2024

Prof. Dr. Osman Bektaş’tan o bölge için 6.6 büyüklüğünde yeni deprem uyarısı!

Prof. Dr. Osman Bektaş’tan o bölge için 6.6 büyüklüğünde yeni deprem uyarısı!

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Tüm Karadeniz sahili güneyden Kuzey Anadolu Fayı, kuzeyden Karadeniz Fayının tehdidi altında olup AFAD’a göre M6,6’lık depreme hazır olunmalıdır.” uyarısı yaptı.




Amasra açıklarında meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem yürekleri ağza getirirken, söz konusu deprem komşu illerde de hissedildi. Yaşanan deprem sonrası uzmanlardan peş peşe uyarılar gelirken, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş da konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Prof. Dr. Osman Bektaş resmi sosyal medya hesabı https://x.com/profobektas  üzerinden yaptığı paylaşımda daha önce yaşanan Bartın depremini de hatırlatarak “1968 de ürettiği 6,6 büyüklüğündeki depremle Bartın'ı yıkmıştır. İstanbul’dan Batum’a uzanan fay 2012 de 5,6 depremiyle Trabzon ve Rize’yi tehdit etmiştir.” ifadelerini kullandı.

Osman Bektaş yaptığı paylaşımda “Tüm Karadeniz sahili güneyden Kuzey Anadolu Fayı, kuzeyden Karadeniz Fayının tehdidi altında olup AFAD’a göre M6,6’lık depreme hazır olunmalıdır.” uyarısı da yaptı.


Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş'ın paylaşımı şu şekilde:

4,8 KARADENİZ- BARTIN DEPREMİ
Neleri hatırlatıyor ?
- AFAD verilerine göre Karadeniz bir deprem kaynağıdır.
- 1968 de ürettiği 6,6 büyüklüğündeki depremle Bartın'ı yıkmıştır.
- İstanbuldan Batuma uzanan fay 2012 de 5,6 depremiyle Trabzon ve Rizeyi tehdit etmiştir.

- Karadeniz Fayı Sinop nükleer tesisi için en büyük risk faktörü olup, Japonlar güvenlik nedeniyle ihaleden çekilmiştir.
- Tüm Karadeniz sahili güneyden Kuzey Anadolu Fayı, kuzeyden Karadeniz Fayının tehditi altında olup Afada göre M6,6 lık depreme hazır olunmalıdır.

 

Bakan Işıkhan asgari ücret için tarihi verdi! Aralıkta görüşmeler başlıyor: Maksimum faydayı sağlayacak zam hedefliyoruz

2022 Ocak’ta 28 TL olan metrekare kira bedeli, 2024 Ağustos’ta 185,9 TL'ye çıktı!

Mert Başaran: Yurt dışından ev almak çok karlı, ama aldıktan sonra eziyet!


Geri Dön