Kent Haberleri

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Böyle bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ercan, Kahramanmaraş merkezli depremin yıkıcı etkisinin yüksek olduğunu dile getirerek, "İşin ilginç yanı bu depremin yıkım gücü 12'dir. Böylesi bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü." diye konuştu.Dr

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Boğaziçi Aydınlar Topluluğu (BAT) tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen "Depremde Güvenlik" konulu toplantıda önemli açıklamalar yaptı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kahramanmaraş merkezli 11 şehri etkileyen depremlerin yıkım gücüne ilişkin yaptığı değerlendirmede önemli açıklamalar yaptı.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yaptığı açıklamada işin ilginç tarafının bu depremin yıkım gücünün 12 olduğunu söyleyerek, "Böyle bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü." dedi.

Açıklamasında 12'nin Mercalli Cancani eşelinin en son rakam olduğunu söyleyen Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, daha ötesi olmadığını söyledi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıklamasında "Çünkü Hatay'a gidiyorsunuz ne tarihi yapılar ne de herhangi bir yapı ayakta değil. Daha yüksek olmaz." şeklinde konuştu.

"Kuzey Marmara depreminin etkileyeceği en büyük alan İstanbul olacaktır"

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıklamasında bu depremlerin İstanbul'da olması durumunda sonuçlarının daha ağır olacağına değinerek önemli açıklamalar yaptı.

Açıklamasında Türkiye'nin tamamen göçeceğini söyleyen Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Bu kurguyu İstanbul için hazırladıklarını kaydetti. 

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıklamasında Marmara'nın çevresinde 25 milyon kişinin yaşadığını söyleyerek, Marmara’da olan her depremin 150 kilometre uzağı etkilediğini dile getirdi.

Açıklamasında "Yani Gölcük depremi İstanbul depremidir, İstanbul depremi Gölcük depremi olacaktır." diyen Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, aynı zamanda Yalova depreminin Karamürsel, Tekirdağ depremi,  Balıkesir, Bursa, Çanakkale depremi olacağını söyledi.

Basının sürekli 'İstanbul depremi' demesinin çok yanlış olduğunu söyleyen Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bunun bir Kuzey Marmara depremi olduğunu ve etkileyeceği en büyük alanın İstanbul olacağını söyledi.

Açıklamasında "Deprem gören alan 160 bin kilometrekare iken İstanbul'un yüzey alanı, yerleşim alanı 5 bin kilometre kare" olduğunu belirten Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Şimdi 160 bin kilometre karede kilometrekare başına 125 kişi düştüğünü ve deprem bölgesinde ve oradaki ölüm sayısının şu anda 41 bin kişi ve 87 milyar dolarlık bir kayba neden olduğunu kaydetti.

İstanbul'daki binaların yüzde 70'i 1999'dan önce yapıldı: 7.5 şiddetli depremde 491 bin bina hasar görecek!

Fransız deprem bilimci peş peşe açıkladı! İstanbul depreminin şiddeti tam bu kadar olacak! Son dakika!

Murat Kurum: Yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısı 118 bin!