27 / 04 / 2024

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan büyük İstanbul depremi için iki yeni tarih!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan büyük İstanbul depremi için iki yeni tarih!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan büyük bir endişeyle beklenen Marmara depremi hakkında yeni tarihler verdi. İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın verdiği iki yeni tarih...



Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan büyük bir endişeyle beklenen Marmara depremi ile ilgili olarak iki yeni tarih verdi. Youtube'da Haberet kanalında İlknur Yılmaz'ın konuğu olan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, büyük bir korkuyla beklenen Büyük İstanbul Depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaparak yeni tarihler verdi.

"DEPREM BEKLENTİLERİ 5-10 SENEDE BİR DEĞİŞMEZ"

Yaptığı açıklamada daha önce 2045 yılına kadar mega kent İstanbul'da deprem beklemediğini dile getiren Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bu fikri ile ilgili yeni bir güncelleme yaptı ve şunları söyledi: "Deprem beklentileri öyle 5-10 senede bir değişmez. Deprem beklentisi bir kez söylenir ve bu değişmez. Siz iyi bir bilim  adamıysanız her an deprem olabilir demek için bir kişinin bilim adamı olması gerekmiyor. Bakkal, çakkal, kasap da bunları söyler

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan dan büyük İstanbul depremi için iki yeni tarih!

"2045 YILINDA BEKLENEN DEPREM 2065, 2150'YE SARKABİLİR"

Ülkemizde bir rakam veren benim. Benim dışımda hiç kimse bir rakam veremiyor. 2045 yılına kadar deprem olmaz dedi ve olmadı bu depremler. Bu depremlerin vallahi billahisi olmaz. Çünkü Marmara gergin değil. Hatta 2045 yılında beklenen deprem 2065, 2150 senesine kadar gecikme olasılığı var.

"ÖNEMLİ OLAN SAĞLAM YERDE SAĞLAM KONUT AMA PARA YOK"

Ha yan ben gelip yatın demiyorum. Burada önemli olan mega kent İstanbul ve yöresinde, aynı zamanda Bursa, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Çanakkale  depremi de olacak. Bunların tek bir ilacı deprem olmadan sağlam yerde sağlam konut. Bunun için de para gerekli. Para, para, para. O da yok."


NACİ GÖRÜR'DEN DE UYARI GELDİ

MEF Üniversitesi ile İstanbul İnşaatçılar Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘İstanbul ve deprem’ konulu konferansta önemli açıklamalar yapan Yerbilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, “1939 yılından 2023 yılına kadar deprem zinciri doğudan batıya ilerledi. Bu nedenle de İstanbul’da da 7’den büyük bir deprem olacak” demişti.
 

 

Emeklilere 3 bin TL bayram ikramiyesi komisyondan geçti!

Foça'da yüksek yargı üyeleri için deniz manzaralı kooperatif projesi: 4 ayda 400 bin TL kira getirisi!

Ev sahibi kiracısını evden nasıl çıkarır? 


Geri Dön