27 / 09 / 2024

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan o şehir için yeni deprem uyarısı!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan o şehir için yeni deprem uyarısı!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Mersin için uyarılarda bulundu. İşte Övgün Ahmet Ercan’ın o paylaşımı…




Deprem, ülkemizin en önemli gündem başlıkları arasında başı çekerken, hemen her gün de yurdun pek çok bölgesinden deprem haberleri geliyor. Uzmanlardan deprem uyarılarını peş peşe yaparken, yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da sosyal medya hesabından Mersin için uyarılar yaptı.

Resmi X hesabı https://x.com/ovgunaercan üzerinden yaptığı paylaşımda “Mersin, sarsıntı duyarlı sulu, gevşek çökeller üzerinde çarpık yerleşmiş rezonans ile sıvılaşma sorunlu büyük bir kenttir" ifadelerini kullanan Prof. Dr. Ercan şunları söyledi: "Deprem için yer-yapı güvenlik belgesi olmadan ev satılıp, kiralanmamalıdır. İvedi kentsel dönüşüm gerekli. Mersin odaklı büyük bir deprem beklenmese de dolay kırıkları Mersin’i Mercalli VI yıkım gücünde sarsar. Yapı çalkalanmaları, batma, yıkım beklenir. İvedi incelikli (microzonation) çalışması yapılmalı." 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın paylaşımı şu şekilde:

 

Marmara Park AVM'nin arsası ile Maslak Ofis Binası, 2.7 milyar TL'ye satılacak! İş GYO'dan başka bir şirkete teklif!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Deprem dirençli İstanbul için birlikte hareket etmek zorundayız!

Konut sahibi olmak isteyenler önce arsa alıyor! Arsadan ev sahibi nasıl olunur?


Geri Dön