Ekonomi

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan merak edilen soruya şoke eden cevap: Kefil olamam

Ekonomi alanında yaptığı yorum ve analizlerle dikkatleri üzerine çeken Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş Twitter'dan kendisine gelen bir soruya şoke eden bir cevap verdi. İşte detaylar...Bu isimlerden biri de hiç kuşkusuz Özgür Demirtaş

Türkiye'nin içine girdiği ekonomik kriz her ne kadar ekonomi yönetimi tarafından dünyadaki gelişmelerin ülkemize yansıması şeklinde lanse edilse de ekonomi uzmanları durumun anlatılandan başka olduğunu fade ediyor. Bu isimlerden biri de hiç kuşkusuz Özgür Demirtaş. 

Özgür Demirtaş, Türkiye'nin kredi risk primi CDS'nin 900'ü aşmasıyla birlikte ekonomi yönetimine yaptığı "Bu yoldan dönün ülke helak oluyor" uyarılarının dozunu artırmaya devam etti. Demirtaş, sosyal medya hesabından kendisine yöneltilen sorulara da cevap vermeyi ihmal etmiyor.

Türkiye'de yaşayan hemen herkesin merak ettiği "Türkiye krizden çıkar mı, muhalefet ülkenin içine girdiği ekonomik türbülansı uçağa kaza yaptırmadan sağ salim yere indirebilir mi?" şeklindeki soruya şu şekilde cevapladı:

Mümkün; olabilir ama hiçbir partiye önceden kefil olamam.

Peki Demirtaş, dolar başta olmak üzere yaşanan sorunlara çözüm olarak ne öneriyor?

Prof. Dr. Özgür Demirtaş üleknin içine girdiği ekonomik buhrandan çıkış yolunun ise insanları sınıf, mezhep, inanış açısından ayırt etmeden, popülist politikalardan uzaklaşarak, akılcı ve bilimsel yöntemlere dönmek suretiyle bulunabileceğini ifade etti.

"HÜKÜMET ÜLKEYİ FELAKETE GÖTÜRÜYOR" DİYEREK UYARMIŞTI

Ekonomi yönetiminin ülkenin çıkarlarını doğru teşhis edemediğini ifade eden Prof. Dr. Özgür Demirtaş Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, hükümeti eleştirerek, "Hükümetin hiçbir ekonomi kitabında olmayan yöntemleri, Türkiye’yi felakete götürdü." eleştirisinde bulunmuştu.

Özgür Demirtaş'ın hükümeti "felakete götürüyor" demesinde Dolar/TL 17,50’yi de aşarak 2022 yılının zirvesine ulaşması bu gelişmenin karşısında önlem alınmaması Türkiye’nin beş yıllık kredi risk primini (CDS) yeni rekorlara taşıması etkili oldu. Ekonomistler söz konusu riskin hafife alınacak bir durum olmadığını hükümetin bir önce ısrarla soruna karşı çözüm üretip tedbir almalarını istiyor. CDS’ler de 900’ü aşarak 2008 sonrası rekor tazeledi.

Finans profesörü Demirtaş, hükümetin hiçbir ekonomi kitabında olmayan yöntemleri kullanarak ülkeyi felakete götürdüğünü söyleyerek, “CDS’e dikkat etmesi gerekiyor hükümetin. Ya faizi artıracaklar ya da döviz, piyasa faizi aynen böyle…” diye yazmıştı.

İş arayanlara devlette memur olmak için fırsat doğdu: 20 bin 649 personel alınacak işte başvuru şartları

Benzin ve mazot fiyatlarını düşürecek son dakika gelişmesi az önce açıklandı

Selçuk Geçer 'Dolar 30 lirayı geçer' diyerek tarih verdi içler acısı durumu ifşa etti

Aylık 8 bin 850 lira maaşla sınavsız iş ilanları duyuruldu! İŞKUR'a başvuranlara hemen iş başı yaptırılıyor

Ayçiçek yağı fiyatlarını tavan yaptıracak korkunç tehlike ortaya çıktı! Bakanlıktan düğmeye basıldı