30 / 04 / 2024

Prof. Dr. Sabahattin Zaim İlköğretim Okulu açıldı

Prof. Dr. Sabahattin Zaim İlköğretim Okulu açıldı

Büyükşehir Belediyesi'nin Esenyurt'ta inşa ettiği 50 derslikli, modern ilköğretim okulunu Başkan Topbaş açtı



KİPTAŞ tarafından yapılan okula Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de hocası olan Prof. Dr. Sabahattin Zaim'in ismi verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden KİPTAŞ'ın Esenyurt Belediyesi işbirliğiyle yaptığı 50 derslikli Prof. Dr. Sabahattin Zaim İlköğretim Okulu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Esenyurt Belediye Başkanı Nemci Kadıoğlu KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Başkan Topbaş'ın Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye olarak bir yılda Türkiye'de yapılan toplam yatırımların yüzde 26'sını tek başlarına gerçekleştirdiklerini belirterek, açılışı yapılan okulla eğitim camiasıyla büyük bir mutluluğu paylaştıklarını söyledi. Başkan Kadir Topbaş, ''Belediye olarak bir yılda yaptığımız yatırımların tamamı, Türkiye'de yapılan tüm yatırımların yüzde 26'sıdır. Nasıl yapıyoruz bunu? Kaynakları doğru kullanıyoruz, hepsini hizmete yöneltiyoruz'' dedi.

Okula adı verilen Prof. Dr. Sabahattin Zaim'i rahmetle andıklarını dile getiren Topbaş, bugün Zaim'in yetiştirdiği öğrencilerin iş başında olduğunu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün öğrencileri arasında yer aldığını ve birçok insanın üzerinde de emeğinin bulunduğunu hatırlattı. Beş yıl önceki Esenyurt'un bugünkü gibi olmadığını, ilçeye önemli hizmetlerin yapıldığını ifade eden Başkan Topbaş, ''Birileri bir şeyler söylüyor, '15 yıldan beri bu zihniyet İstanbul'da bir tane eser yapmadı' diye. Biz ne diyoruz, 'Yiğidi öldürün, ama hakkını yemeyin'. İşte eser, işte yansıması'' diye konuştu.

Dünyanın baş döndürücü bir şekilde geliştiğini belirten Kadir Topbaş, artık bilginin ve dünyanın, insanların avuçlarının içinde olduğuna işaret etti. Bugünün çocuklarının, dünyanın başka noktalarındaki çocuklarla rekabet halinde olduğunu dile getiren Kadir Topbaş, yöneticiler, veliler ve öğretmenler olarak yarının büyüklerini en iyi şekilde yetiştirmenin görevleri olduğunu kaydetti.

KİPTAŞ 36 okula imza attı

Bir toplumun gücünün nüfusuyla değil yetişmiş insan gücüyle ölçüldüğüne dikkat çeken Başkan Kadir Topbaş, KİPTAŞ'ın bugüne kadar 36 okul ve 1500 derslik inşa ettiğini, üç okulun inşaatının da devam ettiğini belirtti. Bu okullardan ikisinin Diyarbakır ile Ağrı'nın Patnos ilçesinde bulunduğunu, ayrıca Batman'da da engelliler merkezi yapıldığını vurgulayan Başkan Topbaş, Türkiye'nin dünyayla yarışması gerektiğini ve bu konuda İstanbul'un öncülük yaptığını anlatarak, şöyle konuştu; ''Veliler olarak büyük sorumluluğunuz var. Bir toplumun bozamadığı bir insanı, bir çocuğu, bir arkadaş bozabilir. Çocuklarınızın kimlerle arkadaşlık yaptığını bilmek zorundasınız. Televizyonun başında, çocuğunuza (kitap okuyun) diyemezsiniz. Bunu önce siz başlatmalısınız. Çocuğunuzun en büyük örneği sizsiniz. En büyük sorumluluk aileye aittir.''

Törende konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya da Prof. Dr. Sabahattin Zaim'in Türkiye'ye çok büyük hizmetlerinin olduğunu belirterek, sadece mekanların değil, eğitim kalitesinin de iyileştirilmesinin önemli olduğunu söyledi. Kaya, İstanbul Valiliği olarak eğitim alanında daha iyi şeyler yapmanın mücadelesini verdiklerini kaydetti. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise, Esenyurt'un eğitim anlamında hizmet verilmesi gereken öncelikli ilçeler arasında bulunduğunu kaydederek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin eğitme verdiği destekten dolayı Başkan Topbaş'a ve KİPTAŞ'a teşekkür etti.

Yarın 2009-2010 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağını hatırlatan Yıldız, ailelerin, çocuklarının karnelerine bakarak onları başarılı veya başarısız şeklinde değerlendirmemesi gerektiğini vurguladı. Konuşmaların ardından Kadir Topbaş ve beraberindekiler, okulun açılışını gerçekleştirdi. Sınıfları gezen Topbaş, öğrencilerle fotoğraf çektirdikten sonra spor salonunda bazı öğrencilerle top oynadı.

"Azmederek her şey başarılabilir..."

Törenin sonunda gazetecilerin, ''Karnelerinde düşük not getiren çocukların ailelerine bir mesajınız var mı?'' şeklindeki sorusunu cevaplayan Başkan Topbaş, karnelerinde düşük not olan çocukların ailelerinin, bu durumu farklı değerlendirerek, baskı oluşturmaması gerektiğini belirtti. Ailelerin, öğrencilerin eksikliklerini belirleyerek, onlara yardımcı olması gerektiğini kaydeden Topbaş, ''Çocuklar ise tatili tamamen boş bir süreç olarak görmemeli, bu dönemi kitap okuyarak değerlendirmeliler'' dedi.

Düşük notları olan çocuklara insanların azmederek her şeyi başarabileceği mesajını veren Topbaş, çocukların televizyondan ve oyundan biraz uzaklaşarak, eğitime yönelmesi halinde başarılarının artacağını anlattı. Yaklaşık iki ay önce eğitime başlayan Prof. Dr. Sabahattin Zaim İlköğretim Okulunda 3 laboratuvar ve bir kapalı spor salonu bulunuyor. 7 bin 200 metrekare alana inşa edilen okul, 4.2 milyon TL'ye mal oldu.
ibb.gov.tr


Geri Dön