27 / 04 / 2024

Prof. Dr. Şükrü Ersoy açıkladı! Bursa’da bulunan Kayapa-Yenişehir Fayı büyük İstanbul depremini tetikler mi?

Prof. Dr. Şükrü Ersoy açıkladı! Bursa’da bulunan Kayapa-Yenişehir Fayı büyük İstanbul depremini tetikler mi?

Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği çalışma doğrultusunda Bursa’da haritalarda yer almayan bir fay keşfedildiği açıklandı.



7,3 büyüklüğünde deprem üretme potansiyali bulunan Kayağa-Yenişehir fay hattı ile ilgili olarak Prof. Dr. Şükrü Ersoy’dan önemli bir değerlendirme geldi. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Kayapa-Yenişehir Fayı'nın büyük İstanbul depremine etkisine ilişkili olarak açıklamada bulundu. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Bursa’da bulunan Kayapa-Yenişehir Fayı büyük İstanbul depremini etkiler mi sorusuna yanıt verdi. 

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Bursa’da bulunan ve büyük bir deprem (7,3 büyüklüğünde) üretme riski bulunan Kayapa-Yenişehir Fayı ile ilgili konuştu. Çarpıcı açıklamalar yapan sayın Prof. Dr. Ersoy, “Bursa’dan Yalova’ya kadar kısımları etkileyebilecek bir fay” diye konuştu.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy açıkladı! Bursa’da bulunan Kayapa-Yenişehir Fayı büyük İstanbul depremini tetikler mi?

Prof. Dr. Şükrü Ersoy’un Bursa ve çevresinde büyük yıkım yaratma olasılığı bulunan fayla ilgili şunları kaydetti;"Yenişehir ve Kayapa arasında kuş uçuşu mesafe 95 km yaklaşık. Bu bölgelerde aktif faylar var ama yeni aktif faylar da bulundu. Alüvyon alanlar çok tehlikeli yapı stokları açısından. Öte yandan üç üniversitenin yaptığı araştırmada Yenişehir ile Kayapa denilen bölgede bir fay zonu tespit edilmiş. Bu çok normal, çok sürpriz değil.

Beklenen büyük Marmara depremini etkilemeyeceğini düşünmüyorum. Bursa’dan Yalova’ya kadar kısımları etkileyebilecek bir fay. Uzunluğuna göre 7.3 büyüklüğünde deprem üretebilir. Yine , periyot uzadıkça depremin büyüklüğü artar. Geçmişteki depremlerde tekrarlanma periyodu bulmaya çalışıyoruz. Artık korkuya geçiyor olmalıyız. Depremden etkilenmeyecek yer yok. Önemli olan yönetmeliklere uygun dirençli şehirler elde etmek zorundayız. Yeni fay gibi fayla bulunacaktır." ifadelerini kullandı. 

Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? İstanbul nasıl dönüşebilir? Prof. Dr. Şükrü Ersoy tek tek açıkladı!

Marmara'da beklenen büyük depremin süresi doldu: Deprem uzmanı 'Her an olabilir' dedi!

Deprem uzmanından korkutan açıklama: 6 Şubat depremleri tüm fayları huzursuz etti! Malatya, İstanbul...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan Malatya açıklaması: 4.5 şiddetinde sallandı, devam edecek! 

 


Geri Dön