Kent Haberleri

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan son dakika açıklaması: 7'den büyük bir deprem mutlaka olacak!

3 büyük depremden sonra bölgede sarsıntılar hala devam ediyor. Son olarak Konya'da 4,3, Sivas'ta 4,7 ve Malatya'da 4.7 büyüklüğünde depremler yaşandı. CNN Türk deprem danışmanı Şükrü Ersoy yaşanan bu depremlerin ne anlama geldiğini canlı yayında anlattıDr

CNN Türk deprem danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy Marmara depremi ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada deprem bölgesinden yeni geldiğini dile getiren Şükrü Ersoy özellikle Hatay üzerinde çalışmalar yaptığını ve Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu söyledi. Açıklamasında son Maraş depremlerinden yaşanan Samandağ depreminin bunun ne kadar gerçek olduğunu bize tarihte olan büyük depremlerin tekrarlandığını bir defa daha gösterdiğini kaydetti.

Açıklamasında "Deprem uzmanıyım gitmeden önce ne göreceğimi kabaca tahmin etmeme rağmen gördüklerim karşısında şoke oldum" diye konuşan Şükrü Ersoy "Orada acılar var, orada ihmaller var." diyerek, hepimizin çok çalışması gerektiğini söyledi. Açıklamasında bilim insanları bir tehlikenin varlığını ortaya koyduklarını söyleyen CNN Türk deprem danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Türkiye'nin yeni bir sayfa açması gerektiğini söyledi. Türkiye güçlü bir ülke, deprem sorunuyla afet sorunuyla baş edebileceğini söyledi. 

 

"MARMARA'DA 7'DEN BÜYÜK BİR DEPREM MUTLAKA OLACAK ÇOK DA BEKLEMEYECEK"

Prof. Dr. Şükrü Ersoy Sivas ve Konya'daki depremlerin 'Kendinden bağımsız depremler, artçı depremler değil' diyerek değişik bölgelerden haberler alacağımızı bu işin doğasında olduğunu söyledi. Açıklamasında "Biz Batı Anadolu'da bu tehlikeleri yaşayacağız Muğla'da, İzmir'de Doğu Anadolu'da yaşayacağız" diyen  Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "İstanbul Marmara depreminde yaşayacağız." dedi. Açıklamasında Marmara'da 7'den büyük bir deprem mutlaka olacağını ve çok da beklemeyeceğini kaydederek, sonuçları itibarıyla yüzde yüz hazırlıklı olsak bile zarar göreceğimizi söyledi. 

Zararımızı aza indirmek için milli seferberlik halinde bu işin çözülmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Şükrü Ersoy, 99'dan bu yana 24.yıla girdiğimizi söyledi. Marmara genelinde 28 milyon insan yaşadığını ve İstanbul çevresinde yaşanacak büyük bir depremin sadece Türkiye sorunu olmayacağını söyleyen Prof. Dr. Şükrü Ersoy, kıtalararası sorun yaratacağını söyledi.

'TÜRKİYE'NİN YÜZDE YÜZÜ DEPREM BÖLGESİ'

Açıklamasında 'Türkiye'nin yüzde yüzü Deprem bölgesi' ifadelerini de kullanan Prof. Dr. Ersoy Türkiye'nin yüzde 100'nün depremden etkileneceğini de sözlerine ekledi.

Deprem uzmanından şok eden açıklama: İstanbul'da 7.6 büyüklüğünde deprem... Dikkat! 

Kiralık ev fiyatlarında deprem etkisi! Yüzde 50 ila yüzde 100 arası arttı

Erdoğan Bayraktar: Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar!