28 / 04 / 2024

Prof. Dr Süleyman Pampal'dan tüyler ürperten uyarı: İstanbul depremi için beş altı yıl zaman kaldı!

Prof. Dr Süleyman Pampal'dan tüyler ürperten uyarı: İstanbul depremi için beş altı yıl zaman kaldı!

Jeoloji yüksek mühendisi Prof. Dr Süleyman Pampal, İstanbul depreminin kapıda olduğunu dile getirerek, İstanbul depreminin yüzde 60-70 ihtimale yükseldiğini söyledi. Pampal, "Şurada beş altı yıl zaman kaldı." dedi.



Jeoloji yüksek mühendisi Prof. Dr Süleyman Pampal, İstanbul depremi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Profesör Pampal, katıldığı programda orta Marmara fayının kırılma ihtimalini bilimsel verilerle ortaya koydu. Açıklamasında "30 yıllık sürenin yüzde 60 ihtimalle kırılmanın gerçekleşeceği olarak verildiği bilimsel çalışmalar var 99 sonrası." diyen Prof. Dr Süleyman Pampal, o 30 yılın 24 yılının zaten dolduğunu söyledi. Açıklamasında şurada beş altı yıl zaman kaldığını belirten Prof. Dr Süleyman Pampal, "Yüzde 60 o ama yüzde 70’e doğru tırmanıyor" diyerek, bunun çok yüksel bir ihtimal olduğunu söyledi.

Prof. Dr Süleyman Pampal dan tüyler ürperten uyarı: İstanbul depremi için beş altı yıl zaman kaldı!

Peki Jeoloji yüksek mühendisi Prof. Dr Süleyman Pampal, beklenen İstanbul depremi ile ilgili olarak başka neler söyledi? İşte Jeoloji yüksek mühendisi Prof. Dr Süleyman Pampal'ın o açıkamaları...


Geri Dön