Ekonomi

Prof. Dr. Uzunoğlu’ndan ‘acı reçete’: ‘Seçim sonucu ne olursa olsun...’

Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi iktisatçı yazar Prof. Sadi Uzunoğlu, seçim sonrası ‘acı reçetenin’ beklediğini söyleyerek, “Hükümet değişmese de yeni bir ekonomi yönetimi iktidara gelse de mevcut ekonomi politikası sürdürülemez” dedi. Dr

Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD) üyelerine bir konuşma yaparak, “Dünyada ve Türkiye’de Güncel Ekonomik Gelişmeleri” yorumlayan Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, 14 Mayıs sonrası kimin iktidara geleceğinden bağımsız bir şekilde Türkiye’yi ‘acı reçetenin’ beklediğini ifade etti.

KESİAD, Allianz Küçük Kulüp’te gerçekleştirdiği toplantıda Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi iktisatçı yazar Prof. Sadi Uzunoğlu’nu misafir etti. KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel, seçime sadece bir gün kala güncel ekonomik gelişmeleri ve 14 Mayıs sonrası Türkiye ekonomisini bekleyen gelişmeleri değerlendirmeyi talep ettiklerini belirtti. Sadi Uzunoğlu’nun perspektifi ile 14 Mayıs sonrasına bir bakış sunmayı talep ettiklerini aktaran KESİAD Başkanı Günel, “Prof. Dr. Uzunoğlu’nu ekonomi programlarında yaptığı değerlendirmelerle yakından tanıyoruz. KESİAD üyeleriyle kendisini bir araya getirerek seçim sonrası Türkiye’nin ekonomik yol haritasını görmek istedik” şeklinde konuştu.

İşte detaylar...

“BU EKONOMİ POLİTİKASI SÜRDÜRÜLEMEZ”

KESİAD’a konuk olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu aktaran Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, 14 Mayıs sonrası Türkiye’yi zorlu bir dönemin beklediğini kaydetti. Türkiye Merkez Bankası (MB) rezervlerinin swaplar eklendiği zaman eksi 60 milyar dolar seviyesinde olduğunun altını çizen Uzunoğlu, “Merkez Bankası rezervinin bu manzarası yüzünden dövizi baskılama, KKM uygulamaları seçimden sonra sürdürmek mümkün değil. Hükümet değişmese bile yeni bir ekonomi yönetimi iktidara gelse bile şu anki ekonomi politikası sürdürülemez” ifadelerini kullandı. 

“YIL SONU ENFLASYON 50 SEVİYESİNDE OLUR”

İş insanlarına ve yatırımcılara önerilerde de bulunan Prof. Dr. Uzunoğlu, altının her zaman değerli ve güvenli bir yatırım olduğunu söyledi. Uzunoğlu, her yatırımcının portföyünde altın bulundurması gerektiğini ekledi. Dolar ile borçlanmaktan kaçınmak gerektiğinin vurgusunu yapan Uzunoğlu, “Enflasyon sürdükçe firmalar kar edecektir. Bu durumun da borsaya olumlu yansıması olacak. İMKB 30 içinden bir miktar hisse de portföye ilave edilebilir” diye konuştu. Yıl sonu enflasyon oranının yüzde 50 seviyelerinde olmasını öngördüğünü söyleyen Uzunoğlu, “Bu enflasyonu düşürmenin yolu yalnızca ekonomik tedbirlerle olmaz. Güvenilir kamu kurumlarına ihtiyacımız var ve sağlam ekonomi yalnızca sağlam kamu kurumlarıyla tesis edilebilir” dedi

BDDK’dan ödemelerde devrim niteliğinde karar!

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay: ‘Tarihte ilk defa ne istediysek aldık’

ŞOK’ta akordiyon bidon 60 TL’ye, mikser sürahi 70 TL’ye, 6’lı su bardağı 27,50 TL’ye düştü!