07 / 05 / 2024

Profesörden dolar yorumu: Dolar 40 TL'ye yükselecek!

Profesörden dolar yorumu: Dolar 40 TL'ye yükselecek!

Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Alçın  yabancı sermaye TL'de değerlenme değil, dolar kurunun 40 TL seviyelerine çıkmasını beklediğini açıkladı.



Türkiye piyasalarına sıcak para girişi yapmak isteyen yabancı sermayenin Türk Lirası'nın dolar karşısındaki reel değerine ulaşmasını beklediğini belirten Prof. Alçın, "Yani şu noktada yabancı sermaye TL'de değerlenme değil, dolar kurunun 40 TL seviyelerine çıkmasını bekliyor.''dedi.

TÜRK LİRASI DEĞER KAYBETMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Ekonomim'de yer alan habere göre; son günlerde ykselişini hızlandıran döviz kurlarına peş peşe rekorlar görüldü. Dolar/TL 31 lirayı geçerken, euro kuru 33,8 seviyesini gördü. Kurlardaki artışın önümüzdeki günlerde  devam etmesi bekleniyor. Yani Türk Lirası'ndaki değer kayıpları devam edecek. 

Mevcut para politikasının TL'nin değerlenmesini henüz sağlayamadığına vurgu yapan Sinan Alçın, hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılar için TL'nin hâlâ "cazip" hale gelmediğini belirtti.

DOLAR 40 TL OLACAK!

28 Mayıs seçiminden bu yana 20 TL'den 31 TL'ye gelen bir dolar kuru var. Yerel seçim sonrasında da TL'de değerlenme değil; dolar kurunda gerçek değeri olan 40 TL seviyelerine bir tırmanış göreceğiz. Dolayısıyla Merkez Bankasının değerli TL vurgusu, tıpkı yüzde 5'lik enflasyon hedefi gibi kırk yamalı bohçanın farklı bir parçası durumunda. Ekonominin gündelik gerçekliği ile ilintisi zayıf bir söylem." dedi. 

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu'na göre, şu anda mevcut faiz politikası firmalar açısından kredi sıkıntısı yaratıyor.

Diğer taraftan uzun süredir alarm veren tekstil gibi emek yoğun ve ihracatçı sektörlerde giderek daha fazla sorun yaşanmaya başladığına işaret etti.

Profesörden dolar yorumu: Dolar 40 TL ye yükselecek!

DOLAR BUGÜN NE KADAR? DOLAR KAÇ LİRA? 23 ŞUBAT 2024 DOLAR/TL KURU

 23 Şubat 2024 dolar/TL kuru yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Dolar kuru dün 31 lira seviyesi ile rekor kırdı. Bugün dolar/TL alış fiyatı 31,120 lira, satış fiyatı 21,147 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL kuru 22,56 liradan alınıp, 33,69 liradan satılyor. Euro dolar paritesi bugün 1,0819 bandında hareket ediyor. 

Mert Başaran elinde dolar tutanları kırmızı kodla uyardı: Dolar yatırım aracı değil!

22 Şubat altın bilezik fiyatları ne kadar? 22,18 ve 14 ayar altın bilezik kaç TL? Altın bilezik almak isteyenler dikkat!

Geri Dön