02 / 05 / 2024

Profilo Ev Aletleri, ev kadınlarına elektrik tasarrufunu öğretiyor!

Profilo Ev Aletleri, ev kadınlarına elektrik tasarrufunu öğretiyor!

Profilo Ev Aletleri, 'Türkiye Enerjisini Topluyor' projesiyle bugüne kadar bin 500 ev kadınını evinde ziyaret edip elektrikli aletleri doğru kullanarak ayda 13 TL tasarruf etmenin yolunu gösterdi. Hedefte 5 bin kadın var!



Türk kadınını evinde ziyaret edip, elektrik tasarrufunu öğretmek için yola çıkan Profilo, şimdiye kadar bin 500 kişiye ulaştı. Bu yolla hane başına elektrik ve su faturasında aylık 13 TL'lik tasarruf sağladıklarını ve hedeflerinde 5 bin kadın olduğunu belirten Profilo Dayanıklı Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Bahriye Bahraklı Tavukçuoğlu, 'Türkiye Enerjisini Topluyor Projesi çerçevesinde enerji tasarrufu konusunda özel eğitim almış Profilo ekipleri, belli bir plan çerçevesinde seçtiğimiz illerde aradığımız ve randevulaştığımız tüketicilerimizi tek tek dolaşıyor. Önceden randevu aldığımız evlerde ekiplerimiz ziyaretleri gerçekleştiriyor ve bu evlerde toplanan hanımları kullandıkları elektrikli aletlerin nasıl tasarruflu şekilde kullanılacağı konusunda bilinçlendiriyor' dedi. Tavukçuoğlu, şöyle konuştu: 'Enerji tasarrufu için A sınıfı aletleri satın almak yetmiyor. Önemli olan bu aletlerin nasıl doğru kullanılacağını bilmek. Türkiye'de bilinçsiz kullanımlar nedeniyle evlerdeki elektrikli aletlerin gerektiğinden fazla elektrik ve su tükettiğini gördük. Evleri gezerken titiz bir ev hanımının bulaşıklarını bulaşık makinesine yerleştirmeden önce deterjanla elde yıkadığını gördük. Bir başka hanımsa buzdolabının raflarına dantel örtüler seriyordu. Bu buzdolabının içindeki hava akışını olumsuz etkiliyor ve yiyecekler çabuk bozulmasına neden oluyor. Ayrıca gereğinden fazla da elektrik sarfiyatına neden oluyor.'

Elektrik faturanızı düşürmek için bunları yapın
- ÇAY ya da kahve yaparken içeceğiniz kadar su kaynatın.
- ÇAMAŞIRLARI yüksek ısıda yıkamak sadece daha fazla enerji harcamanıza sebep olur.
- BUZDOLABINDAKİ sıvı yiyeceklerin üzerini kapatın. Sıvı yiyecekler dolaptaki nem oranını artırarak kompresörü daha çok çalıştırır.  - DONDURULMUŞ gıdaları derin dondurucudan 1 gün önce çıkarıp buzdolabınıza koyun.
- BUZDOLABINIZ fırın ve diğer ısı kaynaklarından uzakta olsun ki, serin kalmak için çok fazla çaba sarf etmek zorunda kalmasın.
- VERİMLİ enerji kullanımı için buzdolabı ile arkasındaki duvar arasında en az 10 cm mesafe olmalı.
- BULAŞIK makinesi kullanmak elde yıkamaya göre yaklaşık 10 kat daha ekonomiktir.  
- ELEKTRİKLİ cihazlar düğmesinden kapatmadığınız sürece enerji harcamaya devam eder. Cep telefonu gibi cihazlarınızı şarj ettikten sonra şarjı prizde bırakmayın.
- DÜŞÜK enerji ampulleri 3 kat daha az enerji harcar.
Akşam/ Aylin LÖLE


Geri Dön