Sektörel

Proje 1.5 emsalin üstüyse kaçacaksın!

İNŞAAT ve gayrimenkul sektöründeki hızlı çıkışın ardından başlayan ' her yere yüksek yapı olmaz ' tartışmasına Eski Küçükçekmece Belediye Başkam Aziz Yeniay da katıldı.

İNŞAAT ve gayrimenkul  sektöründeki hızlı çıkışın  ardından başlayan 'her yere yüksek yapı olmaz' tartışmasına Eski Küçükçekmece Belediye Başkam Aziz Yeniay da katıldı. Yalan zamanda 24 Gayrimenkul'un yönetim kurulu başkam olan Aziz Yeniay, "Ben yıllarca belediye başkanlığı yaptım. Bir bölgeye herhangi bir binayı inşa etmek önemli değil. O yapı, o kentin, o bölgenin kimliğine bir şey katmalı. Bir şehirden ya da mahalleden bir yapıyı çıkardığınızda bir şey eksilmiyorsa o yapı zaten gereksizdir. O yüzden, her biri 'eser' niteliğinde projeler yapmalıyız" dedi. Yüksek yapıların her yere yapılabüir olmasının da yanlış olduğunu savunan Yeniay, "Bana göre, yaşanabilir projeler 1.25, en fazla 1.5 emsalle mümkün. 1.5 emsali geçen bölgeden kaçacaksın" diye konuştu. Aziz Yeniay şöyle konuştu: "Yaşamak için eğitim, kültür, sanat, spor, oyun alanları ticaret v.b tüm faaliyetler kültürün en önemli unsurları.

Projeler hepsini desteklemeli. 


Biz de 24 Gayrimenkul'de değerli kardeşimiz Ahmethan Yılmaz ile bu çerçevede aynı fikirdeyiz.

Biz çok inşaat yapmak için yola çıkmadık. Bize göre yapılar kültürün 'maddi unsurlarıdır' ve bu açıdan hedefimiz 'değerli' yapılar ortaya çıkarmak. Nerede proje yapıyorsak oranın kimliğine katkı sağlamak, kimliğini geliştirmek istiyoruz." 


MAHALLE KÜLTÜRÜ 


24 Gayrimenkul CEO'su Ahmethan Yılmaz da, eski ve başarılı bir belediye başkanının tecrübelerinin çok önemli olduğunu belirterek, Yeniay'ın vizyonundan yeni projelerde çok yararlanacaklarım anlattı. Yılmaz, şöyle devam etti: "Ispartakule'de Stüdyo24'ü yaptık ki yükseklik değil başka özellikler öne çıktı. 70 milyon lira ciro yaptık. Halkalı'da Cadde 24'e, 200 adet homeofisi olan bir proje olarak başladık. 

Yakında teslimleri yapüacak ama biz tamamını sattık. 2015'te de, Kağıthane, Basm Ekspres ve Halkalı'da olmak üzere 3 projeye başlayacağız. Bunlar da hem ebat olarak hem de mimari açıdan özel projeler olacak. Biz mahalleden kopuk projelerden hoşlanmıyoruz. Projelerimiz mutlaka çevresiyle entegre olmalı ki mahalle kültürü yaşasm ve gelişsin." 


Hürriyet