01 / 09 / 2024

Suçlamaların nedeni Kemerburgaz'daki kaçak okul

Suçlamaların nedeni Kemerburgaz'daki kaçak okul

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Vatan Gazetesi'nin beklentisi Kemerburgaz'daki 220 dönüm araziyi ele geçirerek milyarlar vurmak ve oradaki kaçak okulu meşru hale getirmek." dedi



Seçim çalışmalarını Beyoğlu ve Eyüp'te sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Okmeydanı Semt Konağı'nı ziyaretinde gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı. Başkan Kadir Topbaş, son günlerde Vatan Gazetesi'nin manşetlerinde yer alan haberlerin sorulması üzerine, "Vatan Gazetesi bizzat bizimle uğraşıyor. Ailem, çevrem, işyerlerimiz. Saray Muhallebicisi'ni manşetten düşürmüyor sağolsun. Niye? Çünkü kendilerinin Kemerburgaz'da işgal ederek ruhsatsız yaptıkları kaçak bir okulları var. Tabi burasıyla ilgili müfettişler gitmiş. Yıkım kararları almışlar. Öğrenciler var diye sezon sonu bekleniyor. Bunu biliyorlar. Bu nedenle bize veryansın ediyorlar. Bizi sindirmek, susturmak adına" diye konuştu.

"Yaptıkları yanlışları örtpas etmeye çalışıyorlar..."

Vatan Gazetesi'nin attığı manşetlerin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kemerburgaz'daki kaçak okul ve haksız yere elde edilmeye çalışılan söz konusu arazi konusundaki tutumundan kaynaklandığına dikkat çeken Başkan Topbaş, şöyle konuştu; "Bugüne kadar hiç konuşmadım. Biz hep sustuk, sabrettik. Ama `Yağız hırsız ev sahibini bastırır' diye atasözü var. Böyle yaptıkları yanlışlıkları, yamuklukları örtbas etmek adına maalesef bizi manşetten düşürmüyorlar. Şimdi biz bekliyoruz. Eğer bu kadar ilkeli bir gazetecilik yapıyorlarsa, Mehmet Sevigen olayında nasıl bir gazetecilik yaptıklarını göreceğiz. Ben bir zamanlar `Ne istediniz de alamadınız' diye sormuştum. `Namerdiz, eğer bir şey istiyorsak' demişlerdi. Ama bunu istiyorlar, istediklerinin bir tanesi bu. Buradan İstanbullulara ve tüm Türkiye'ye sesleniyorum; Vatan Gazetesi'nin beklentisi Kemerburgaz'daki 220 dönüm araziyi ele geçirerek milyarlar vurmak ve oradaki kaçak okulu meşru hale getirmek. Bizi geçemedikleri için sürekli manşet atıyorlar. Vatan Gazetesi'nin yöneticileri burada 220 dönüm araziye konmak istiyor ve tabi ki kaçak yapısını meşrulaştırmak istiyor. Bizden geçemediği için de sürekli bu gazetenin manşetindeyiz."

Vatan Gazetesi'nin Mehmet Sevigen ile ilgili manşetinin de kendi yönetimlerine bağlanmaya çalıştığını ifade eden Topbaş, "Sayın Sevigen ile ilgili haberi okursanız. Olayı biraz bize doğru çevirme çalışmaları var. Vatan Gazetesi'nin oradaki düşüncesini, art niyetini daha sonra göreceğiz. Konuyu dönemsellik olarak getirerek hiç alakası olduğunu zannetmediğim halde Mehmet Emin Erkal'ı sayın Başbakanımıza bağlayarak, işi buradan çevirip sayın Sevigen'in üzerinden kaldırarak bize yıkmaya çalışan bir anlayış var orada. Önce oradan taşıyıp öyle getirecekler. Bunları biz gayet iyi biliyoruz. Bunları hep biz siyasi hayatımızda gördük. Biz gelişmeleri takip edeceğiz. Daha çok söyleyeceklerimiz var, zamanı gelecek söyleyeceğiz. Ama hiçbir zaman biz kalkıp da onların üslubunu benimsemeyiz. Ama vatandaşlarımızın bilmesi gereken her şeyi belgelerle, bulgularla açıklarız. Hiçbir şey gizlenmez, kapalı kapılar ardında kalmaz. Bunu biliyoruz" şeklinde konuştu.

"Halkımız siyasetteki duruşumuzdan dolayı bize güveniyor..."

Daha önce yine Vatan Gazetesi'nde Kağıthane'de inşa edilen Kiler Gurubu'na ait Safir adlı bina nedeniyle manşetlerden düşmediklerini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bunu fırsat bilen ana muhalefet partisinin yöneticileri de `Başkan İstanbul'u bilmiyor. Bina Şişli'de değil, Kağıthane'de' diyorlar. Gelsinler ben onlara İstanbul'u gezdireyim. Bizim hayatımız burada geçti. Daha dün İstanbul'a gelmişler, bugün `Başkan İstanbul'u bilmiyor' diye laf ediyorlar. Biz bu İstanbul'u karış karış bilen birisiyiz. Orada Kiler Gurubu'nun yaptığı yapının imarına Büyükşehir Belediyesi olarak müdahalemiz yok. Net olarak söylüyorum. Daha önce Şişli Belediyesi ruhsatı vermiş. Sonra bina Kağıthane'ye bağlanmış Kağıthane Belediyesi ruhsatı vermiş. Ayrıca bina yapılırken 1991'de sayın Sözen döneminde verilen imar haklarını kullanmış. O zaman böyle plan yapmışlar. O kadar net konuşuyorum, bunu bile anlamak istemiyorlar. Devamlı gündemde tuttular, manşetlerden inmedi. Binanın yanında boy boy fotoğraf çektirdiler. Maalesef medya guruplarımız da bunlara çanak tutuyor. Bizim bir duruşumuz var. Siyasette ve iş hayatımızda bu duruşumuzu asla değiştirmeyiz. Bize güvenler bundan dolayı güveniyor. Bize inananlar bundan dolayı inanıyor. Ama maalesef bazıları kıyamet habercisi gibi tamamen demogojiye dayalı, tahripkar ve korku oluşturarak insanları yanına çekmeye çalışıyor" diye konuştu.

"VİP Otobüslerle özel araçları trafikten çekmek istedik"

Başkan Kadir Topbaş, yine Vatan Gazetesi'nin manşetinde yer alan VİP otobüs ihalesinin de aynı maksatla gündeme getirildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti; "VİP otobüs diye bahsettiğimiz proje beş biletle Anadolu Yakası'ndan Avrupa yakasına karşılıklı geçişi sağlayacak lüks bir otobüs hattı işletmesiydi. 25 otobüslük bir gurupla başlatacaktık. Ancak rantabilitesi çok yüksek bir proje değil. İstanbul'da sayın Sözen dönemi dahil olmak üzere yıllarca otobüs işletmeciliği yapmış bir firma bu ihaleyi kazandı. Arzu ettiğimiz şuydu; O kadar kaliteli bir hizmet verilsin ki, bireysel araçlar trafikten çekilsin. Trafik rahatlasın. Böyle gayet iyi niyetle bu çalışmayı başlattık. Yoksa orada çok büyük ölçekte bir ihale söz konusu değil, zaten ihale iptal edildi. Çok şükür ki, bizimle ilgili sadece bulabildikleri bu."

Ailesinin sahip olduğu Saray Muhallebicisi'nin Fatih'teki binasının da aynı gazetenin manşetlerinden düşmediğini dile getiren Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; "Buradaki cami 1927'de yıkılmış. Daha sonra birilerine atılmış bu arsa ve birileri daha sonra binalar yapmış. Nerdeydiniz? Niye cami yerini sattırdınız diye sorulur adama. Bu mülkiyete göre bu cami yerini satanları sorgulamak lazım. Biz orayla ilgili planları işlettik ve orada kiracıyız. Bugün varız, yarın yokuz. Ama bunu da manşetlere taşıyarak bir eksiklik bularak bizi milletin gözünden düşürmeye çalışıyorlar. Bunlar tabi iki yenilir yutulur şeyler değil. Tamamen mesnetsiz iftiralar. Temelinde Vatan Gazetesi'nin mensuplarının Kemerburgaz'daki araziyi bir şekilde sahiplenme arayışlarına fırsat vermememiz, oradaki kaçak okullarını meşru hale getirmememiz yatıyor. Başka şeyler de var. Yani bu manşetleri atanların kendi yapılarını da sorgulayacağız zamanı gelince..."

"Anketlerde çok öndeyiz!..."

Konuşmasında İstanbul'daki yerel seçimlere yönelik gazetelerde yayınlanan anketlere de değinen Başkan Topbaş, kendisine iletilen kamuoyu araştırmalarında gazetelerde yer alan anketlerin çok daha önünde olduklarını kaydederek, "Bana dün bir kamuoyu araştırması getirdiler. Gazetelerde yer alan anketlerin çok daha önünde olduğumuz açıkça görülüyor. İstanbulluların güveninin kazandığımı görüyorum. Bu kadar maniplasyon ve olumsuz haberlere rağmen bize güvenin basına yansıyan anketlerden çok daha fazla olduğunu görüyorum. Sunulan kamuoyu yoklamasından, bize her kesimden, her eğitim seviyesinden bize bir güven duygusunun var olduğunu gördüm. Eminim ki bu güven sandığa da yansıyacak. Bundan dolayı İstanbullulara teşekkür ediyorum. Bütün amacımız İstanbul'un kaynaklarını insanların hayatını kolaylaştıracak yönde kullanarak, şehrimizi gıpta ettiğimiz batı ülkeleriyle yarıştırmak. Medyanın bizi işimizle geçmiş dönemlerle mukayese etmesini istiyorum. Medya demokrasinin dördüncü gücü olmalı, güvenilirliliğini yetirmemeli. İstiyoruz ki basınımız doğruları ve yanlışları net olarak ortaya koysun. 5 yıl içinde yaptığımız işlerin hangisi manşet oldu? Övgüyü bırakın, `manşetten doğrular yazılsın' diyoruz, olmuyor. Şuan bakıyorum bazı gazeteler, bazı köşe yazarları `Ana muhalefeti yerel seçimlerde acaba güçlendirebilir miyiz' diye yazıyor. Oysa bu tür desteklerin ters teptiğini geçmişte hep gördük. Türkiye'de bunu aşmalı ve medya herkese eşit mesafede olmalıdır. Türkiye'nin menfaati, İstanbul'un menfaati ne gerektiriyorsa o yapılmalıdır. Yanlışlar tabi ki eleştirilecek. Ancak doğrular varsa desteklenmeli ki doğrular yapılmaya devam etsin" şeklinde konuştu.

"Önümüzdeki dönem metroya ve kentsel dönüşüme ağırlık vereceğiz"

Başkan Topbaş, "önümüzdeki 5 yıllık dönemde hangi yatırımlara ağırlık verecekleri" yönündeki bir soruyu ise, "Öncelikle ulaşıma, ulaşımda da metro yatırımlarına ağırlık vermeye devam edeceğiz. Toplam 136 kilometrelik metro hattını önümüzdeki dönem tamamlamak bizim ağırlıklı hedeflerimizden biri. Bu projelerin 54.5 kilometresi zaten şu anda yapım aşamasında ve önemli bir bölümü bu yıl sonunda tamamlanacak. Öte yandan, deprem konusundaki çalışmalarımız çok ciddi, ancak bugüne kadar hep ulaşım konuşulduğu için depremle ilgili projelerimiz geride kaldı. Önümüzdeki dönem vatandaşlarımızı incitmeden, eşdeğerlilik esasıyla ve kişileri kendi bölgelerinde istihdam etmek suretiyle çok kentsel dönüşüm çalışmaları başlatacağız. Özellikle belirtmek istiyorum ki `AK Parti gelirse sizi buradan atacak' gibi yaklaşımlar kesinlikle yalan ve çok çirkin" diye cevapladı.


Geri Dön