Ekonomi

Promosyon alamadım diye üzülmeyin! Yasal düzenleme geliyor

Promosyonlarla ilgili şikayetler karşılığını buldu. TBMM açıldığında ele alınacak ilk konulardan biri de emekli ve maaş promosyonlarına yasal düzenleme getirilmesi olacak. Bankalar müşteri ayrımı yapamayacak, başka bankaya gitmek isteyen engellenemeyecek ve promosyon ödemesini artırmayan kamu bankalKanun ile emekliler, bankaya gitmeden istedikleri bankada maaş hesabı açabilecek ve başka bir bankaya gitmeleri engellenemeyecek

Habertürk'te yer alan habere göre, promosyona özel kanun teklifi hazırlanma aşamasına geldi. Kanun ile emekliler, bankaya gitmeden istedikleri bankada maaş hesabı açabilecek ve başka bir bankaya gitmeleri engellenemeyecek.

Öte yandan özel bankaların emeklilere verdikleri nakit promosyon ödemeleri 7 bin 500 ile 10 bin Türk Lirası aralığına yükseltilirken promosyon yarışına katılmayan kamu bankalarının atacağı adımlar merak konusu olmuştu. Promosyon miktarı olarak özel bankaların 10'da 1'i oranında ödeme yapan ve 750 liralık bu rakamı artırmayan kamu bankaları; Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank hakkında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet yağdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yeni yasama yılının başlayacağı 1 Ekim’den itibaren öncelikli olarak maaş promosyonuna dair kanun teklifinin TBMM’ye getirileceği ise kulislerde konuşulanlar arasında. Öte yandan AK Parti tarafından TBMM’ye getirilecek kanun teklifinin bankaların emeklilerin maaşına bloke koymasının da önüne geçmesi bekleniyor. Bankalara kredi borcu olsa bile hiç bir nedenle emeklinin maaşını bloke edemeyeceği kuralı getirilecek. Bu konu hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) mevzuatında da düzenleme yapılacağı ve emeklilerin bankaya gitmesine gerek kalmadan maaşına bloke konulmadan istedikleri bankaya taşıyabilecekleri ifade edildi.


 

 

Emeklilerin en büyük şikayet konularından biri olan; kredi kullanana promosyon ödenmemesi sorunu yapılacak yasal düzenlemeyle aşılacak. Emeklilerin en büyük şikayetlerinden bir diğeri ise bankaların karlı müşteri ayrımına gitmesi ve kendi bankasından maaş alsa bile karlı görmedikleri emekli müşterilerine promosyon ödememesiydi. Düzenlemeyle bu uygulamanın da önüne geçilmesi planlanıyor. Düzenleme ile SGK maaşı ödeyen bankaların müşteriyi karlı-karsız diye ayrıt etmeksizin tüm emekli müşterilerine promosyon ödemesi yapması sağlanacak.  Bu kurala uymayan bankaların Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşması iptal edilecek. SGK bugüne kadar bu tür sorunlarda taraf olmamayı tercih ediyordu.

 

Emekli promosyonunda süre uzatıldı, rekor zam peş peşe geldi! Zamlı rakamlar emeklilere yaradı! ING, Akbank, TEB...

Emekli maaş promosyonu nasıl arttırılır? Yüksek maaş promosyonu almanın yolları

Emekli promosyonlarına bir zam daha! 10 bin TL’yi geçecek! Promosyon için bu tarihi bekleyin