29 / 04 / 2024

Promosyon başvurusu nasıl yapılır? E devletten emekli promosyon başvurusu! Banka promosyonu 2024 son dakika!

Promosyon başvurusu nasıl yapılır? E devletten emekli promosyon başvurusu! Banka promosyonu 2024 son dakika!

Emekli maaş promosyonu almak için başvuruların nasıl yapılacağı merak konusu oldu. İşte E devletten emekli promosyon başvurusu! Banka promosyonu 2024 son dakika! 



Milyonlarca emekli için verilecek olan yeni maai promosyonlarında başvurular dün başladı. Ziraat Bankası, Vakıf Bank ve Halkbank emekliler için 3-5 bin Türk Lirası arasında değişen maaş promosyonu ödüyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yılki promosyon tutarının maaşlara göre 8-12 bin TL arasına yükseltildiğini açıkladı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu bankalarının dün itibarıyla promosyon başvurularını almaya başlayacağına, 28 Mart'tan itibaren de ödemelerin hesaplara geçeceğine ilişkin açıklamada bulunmuştu. Bu açıklamaların ardından promosyon başvurusu nasıl yapılır? E devletten emekli promosyon başvurusu konuları sık sık araştırılmaya başlandı. 

Promosyon başvurusu nasıl yapılır? E devletten emekli promosyon başvurusu! Banka promosyonu 2024 son dakika!

OdaTV'de yer alan habere göre; emekli maaş promosyonu almak için başvurular bankaların şubelerinden, internet bankacılığından mobil uygulaması üzerinden ATM’lerden ve SMS yöntemleriyle yapılabiliyor. Promosyon ödemelerinden faydalanabilmek için maaş ödemelerinin 3 yıl boyunca ilgili bankadan alınacağına dair taahhüt verilmesi gerekiyor. 

Emekliler, promosyon hesaplarına göre maaşlarını başka bankalara da taşıyabiliyor. Maaşlarını başka bankaya taşımak isteyen emeklilerin, bankaya bildirim yapması gerekiyor. 3 sene tamamlanmadan emekli maaşının taşınması için öncelikle cayma bedelinin ödeniyor.

Cayma bedeli promosyon tutarı dikkate alınarak belirleniyor. Yani aldığınız miktar ne kadarsa ödemeniz gereken tutar da ona göre hesaplanıyor. Emekli promosyonu 12 bin TL, tamamlanan taahhüt süresi 12 ay ise, ödenecek cayma bedeli 4 bin 800 Türk Lirası olarak belirleniyor. 

Promosyon başvurusu nasıl yapılır? E devletten emekli promosyon başvurusu! Banka promosyonu 2024 son dakika!

PROMOSYON BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Emekli maaş promosyonu başvuruları ilgili bankanın şubelerinden, internet bankacılığından mobil uygulaması üzerinden ATM'lerden ve SMS aracılığıyla yapılabiliyor. 

Emekli maaşını üç sene bitmeden başka bankaya almak isteyenler de e-Devlet üzerinden maaş taşıma işlemini yapabiliyor. Önce, e-Devlet’te giriş yapıp kurumlar listesinden SGK'nın seçilmesi ve ardından da Emekli Sandığı, 4A, 4B ve Bağkur gibi hangi kurumdan aylık alınıyorsa o seçeneğin tıklanması gerekiyor. 

‘Banka ve Adres Değişikliği’ sayfasına girildikten sonra, seçilen banka işaretleniyor ve işlemin kaydedilmesi gerekiyor. Bu şekilde maaş taşıma işlemi yapılabiliyor.

Emeklinin bu işlemleri yapmasının ardından,  sistem talebi SGK’ya yolluyor ve gerekli onaylar alındıktan sonra sonuç birkaç günde yine e-Devlet’teki ‘Emekli Aylık Bilgisi’ kısmından görülebiliyor. 

SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklilerine yeni haber! Bayram ikramiyesi ödeme tarihi tarih belli oldu!

Ölüm aylığı alanların hesabına tam bu kadar ek ödeme yatacak! SGK duyurdu, hemen rakama bakın!

Ziraat, Vakıf ve Halkbank'tan emekli promosyonu için Mart 2024 müjdesi geldi! Bankalar hesaplara tam bu kadar yatıracak!


Geri Dön