13 / 05 / 2024

Propa, 2011de 105 milyon TLlik iki yeni projeyle geliyor!

Propa, 2011de 105 milyon TLlik iki yeni projeyle geliyor!

Konut ve ofis projeleri geliştirme alanında 37 yıldır öncü bir firma olan Propa İnşaat A.Ş., 2011 yılında iki yeni projeyi daha hayata geçirecek...



Mayıs ayında lansmanı yapılacak olan ve Anadolu yakasında inşa edilecek iki projenin toplam yatırım büyüklüğü 105 milyon TL. Bu yeni yatırımlardan biri ticaret birimleri, ofis ve rezidans üçlüsünden oluşan karma bir proje, diğeri ise konut projesi. Ayrıca Beşiktaş Ulus’ta yeni bir gayrimenkul satın alan Propa İnşaat, böylece 2011’de GYO çatısı altında yapmayı planladığı 25 milyon dolarlık yatırımın 8 milyon dolarlık kısmını Ocak ayında gerçekleştirmiş oldu.

Mayıs ayında Anadolu yakasında toplam yatırım büyüklüğü 105 milyon TL olan iki yeni projenin lansmanını yapacaklarını açıklayan Özçiçek, bu projelerin merkezi konumda değerli arsalar üzerinde konumlandığını ve kendi segmentlerinde tasarım açısından iddialı, kullanım açısından optimum kriterlere sahip olduklarını ifade etti. Tasarım çalışmaları devam eden bu iki projeden biri konut, diğeri ise ticaret birimleri, ofis ve rezidanslardan oluşan karma bir proje.

Projelerinin tümüne yakın finansmanını kendi öz kaynaklarından sağlayan Propa İnşaat’ın şu an hali hazırda üç projesi bulunuyor. İnşaatı tamamlanan Sarıyer Park’ta son dört dubleksin satışı devam ediyor. Mayıs ayında temeli atılarak altı ayda yüzde 75’i tamamlanan Kartal’daki Aura Deluxe Residence ise 14 ayda teslim edilerek bir rekora imza atılacak. Zincirlikuyu’daki Propa OFİS’in ise Şubat ayında bitirilmesi planlanıyor.

Propa İnşaat İcra Kurulu Başkanı Can Reşit Özçiçek, Ulus'un en prestijli konut sitelerinin birinde bulunan, 3 bin metrekare kapalı alana sahip ve şu an tümü kiracılı olan binayı, merkezi konumu ve kira getirisi sebebiyle satın aldıklarını belirtti. Özçiçek, 8 milyon dolarlık bu yatırımı kuruluş aşamasında olan PROPA GYO çatısı altında tutacaklarını söyledi.


Geri Dön