Prysmian Group kıtaları birbirine bağlıyor!
Prysmian Group Türkiye, “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” misyonundan hareketle, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’na verdiği kablolar ve kullandığı en son teknoloji ile şimdi de kıtaları birbirine bağlıyor.
Dünya çapında enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Group Türkiye, Asya ile Avrupa’nın üçüncü kez buluştuğu Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projelerine, yangına dayanıklı LSOH alçak gerilim ve orta gerilim kabloları, zayıf akım kabloları ve fiber optik kabloları ile değer kattı. Mali değeri yaklaşık 10 milyon lira olan ve son teknolojiye sahip enerji kabloları, halojenden arındırılmış, düşük duman yoğunluklu, yangına dayanıklı olma özellikleri ile öne çıkıyor.
Prysmian Group Türkiye, yangın sırasında alevi iletmeyen, yoğun duman tabakası oluşturmayan, korozyona elverişli ortam yaratmayan ve böylelikle can ve mal güvenliğini en üst düzeyde sağlayan LSOH ve FE180 tipi alçak gerilim, orta gerilim ve zayıf akım kablolarının yanında; mini fiber optik kablolar ve bu kabloların üflenerek döşenebildiği çok tüplü boru sistemleri ile bunların aksesuarlarını da bir paket halinde temin etti. Böylece gelecekte ihtiyaç oluşması durumunda, çok tüplü boru sistemleri ile sistemde boşta kalan mikro tüplere özel olarak üretilmiş mini kablolar üflenerek daha hızı bir şekilde döşenebilecek. Bunun yanı sıra, fiber optik kabloların birbirine ek yapılması, Türkiye’de kullanılan ısı büzüşmeli ek teknolojisi yerine Prysmian Group’un CMJ kompakt ürünü ile gerçekleştirildi.
İstanbul’un üçüncü köprü projesinde yer almaktan dolayı büyük gurur duyduklarını ifade eden Prysmian Group Türkiye CEO’su Erkan Aydoğdu, misyon ve vizyonları gereği dünyada ve Türkiye’de ulaşımdan inşaata, her zaman bu tür çok önemli ve prestijli projelere kablo temin etmeye devam edeceklerini söyledi. Aydoğdu, “Dünyada lider olan grubumuzun üstün know how ve endüstri yeteneklerinin de desteğiyle, ülkemizde gelişen inşaat sektörüne en üst düzeyde katma değer sağlayan çözümler sunuyoruz. ‘Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz’ misyonumuz kapsamında önemli projeler içerisinde yer alarak, ülkemizin geleceğine yatırım yapıyoruz. Bu proje ile birlikte, şimdi de kıtaları ve yolları birbirine bağlıyoruz” dedi.
Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilen ve dünyanın en geniş köprüsü unvanına sahip olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 148 kilometre uzunluğundaki Odayeri -Paşaköy kesimi üzerinde yer alıyor. Köprünün, gidiş ve geliş istikametlerinde 4’er kara yolu şeridi ile ortada 2 demir yolu şeridi olmak üzere toplam 10 ulaşım şeridi bulunuyor.
Köprü, raylı geçiş sisteminin aynı tabliyede olması nedeniyle de dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor. Genişliği 59 metre, kule yüksekliği 322 metre olan köprü, bu konuda da bir rekor sahip. Bin 408 metre açıklığa sahip ve toplam uzunluğu 2 bin 164 metre olan köprü, bu özelliğiyle de "üzerinde raylı sistem bulunan dünyanın en uzun asma köprüsü" niteliğini taşıyor. Köprüden, günlük 135 bin araç geçişi bekleniyor.