İş Fırsatları

PTT 18-35 yaş arasında personel alacak! PTT personel alımı 2023 ne zaman yapılacak? Hemen bu detaylara bakın!

18-35 yaş arasında çalışacak yeni kişileri bünyesine alacak PTT’nin, personel alımına ilişkin detayları merakla araştırılıyor. Peki PTT personel alımı 2023 ne zaman yapılacak?  18-35 yaş arasında çalışacak yeni kişileri bünyesine alacak PTT’nin, personel alımına ilişkin detayları merakla araştırılıyor

Türkiye’nin köklü kuruluşlarından olan Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) personel alımı ile ilgili son dakika gelişmeleri binlerce kişi tarafından yakından takip ediliyor. 

18-35 yaş arasında çalışacak yeni kişileri bünyesine alacak PTT’nin, personel alımına ilişkin detayları merakla araştırılıyor.

2023 PTT personel alımı başvuruları için vatandaşların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) tarafından bu sene içinde 18-35 yaş arasında personel alımı yapılması bekleniyor. 

PTT personel alımına başvurmak için bekleyen vatandaşlar, sık sık arama motorlarından "PTT personel alımı ne zaman yapılacak, şartları açıklandı mı?" sorularının yanıtlarını araştırıyor. 

PTT 18-35 yaş arasında personel alacak! PTT personel alımı 2023 ne zaman yapılacak? Hemen bu detaylara bakın!

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; PTT personel alımı başvuru tarihi ve başvuru şartları merak edilen konular arasında yer alıyor. PTT tarafından 2023 yılı personel alımına ilişkin duyurunun yakın bir zaman içinde yapılması bekleniyor. 

PTT 2023 YILI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN? 

Posta Telgraf Teşkilatı personel alımı detayları merakla araştırılıyor. Bu yıl da PTT'nin personel alımı gerçekleştireceği öngörülüyor. Ancak 2023 PTT personel alımı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

PTT tarafından geçtiğimiz senelerde Avukat, Mühendis, Gişe ve Büro personeli, Postacı, Güvenlik görevlisi, Temizlik görevlisi kadroları için personel alımı gerçekleştirilmişti. 

PTT, her sene veya 2 yılda bir olacak şekilde, 18-35 yaş arasında, kamu haklarından yasaklı olmayan vatandaşlar arasından personel alımı gerçekleştiriyor. 

PTT 18-35 yaş arasında personel alacak! PTT personel alımı 2023 ne zaman yapılacak? Hemen bu detaylara bakın!

PTT'de işe alınacak adaylar için aranacak güncel başvuru şartları da henüz netleşmedi. Fakat önceki personel alımlarında aranan genel şartlar şu şekilde açıklanmıştı: 

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında olanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecek olanlar hariç olmak üzere Türk vatandaşı olunması,

b) On sekiz yaşını dolduran ve giriş sınavının yapıldığı senenin ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olanlar,

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmayanlar,

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde ifade edilen süreler geçmiş olsa dahi; kasten işlenen bir suç sebebiyle altı ay ya da daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan oluşan malvarlığı değerlerini aklama ya da kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırı yapma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu ya da uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkunmiyeti olmayanlar,

d) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirtilen öğrenim şartının taşınması, 

e) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum ya da kuruluşundan emekli olmayanlar. 

5 bankada peş peşe büyük deprem! İş Bankası, ING, Akbank, TEB ve bir banka daha resmen tek tek açıkladı!

Memur maaşlarına ek zam geliyor mu? Memur ve memur emeklileri hemen bakın! Temmuz'dan önce ek zam yapılacak mı? 

TOKİ İstanbul kuraları peş peşe çekiliyor! Tek tek açıklanan bu tarihleri sakın kaçırmayın!

Prof. Dr. Naci Görür, tek tek açıkladı! Bu bölgelerde deprem bekleniyor! İstanbul’da özellikle Avrupa Yakası'na dikkat!