Kent Haberleri

PTT 18-36 yaş arası personel alımı başladı mı? KPSS şartsız personel alımı ne zaman? PTT 2023 alımlarında son dakika!

PTT'de perosnel olmak isteyenler, personel alımını merakla bekliyor. PTT 18-36 yaş arası personel alımı başladı mı? KPSS şartsız personel alımı ne zaman? PTT 2023 alımlarında son dakika! PTT'de perosnel olmak isteyenler, kurumdan gelecek açıklamayı dört gözle bekliyor

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) personel alımı başvuru tarihleri ve şartları, binlerce vatandaş tarafından merakla araştırılıyor. PTT'de perosnel olmak isteyenler, kurumdan gelecek açıklamayı dört gözle bekliyor. 

Yeni yıla girilmesiyle birlikte PTT personel alımı için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, "2023 PTT personel alımı yapılacak mı? PTT kaç kişi alınacak ve şartları neler?" sorularının yanıtlarını araştırıyor. 

PTT'de perosnel olmak isteyenler, kurumun çalışma koşullarını da merak ediyor. 

PTT 18-36 yaş arası personel alımı başladı mı? KPSS şartsız personel alımı ne zaman? PTT 2023 alımlarında son dakika!

Habertürk'ün aktardığına göre; geçtiğimiz yıl olduğu gibi PTT personel alımı bu sene de merak ediliyor. Yeni yılla birlikte konu ile ilgili detaylar sık sık araştırılmaya başlandı. 

PTT 2023 PERSONEL ALIMI TARİHİ AÇIKLANDI MI? 

PTT 2023 personel alımı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. PTT personel alımı için kurumdan gelecek ilan dört gözle bekleniyor. 

PTT 2023 PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELER? 

PTT personel alımı için başvuru yapacaklar merakla şartları araştırıyor. PTT 2023 personel alımı için başvuru şartları henüz belli olmadı. 

Ancak geçtiğimiz yıllarda yapılan alımlardan yola çıkıldığında genel şartlar şu şekildeydi: 

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olacak şekilde Türk vatandaşı olunması.

b) On sekiz yaşını doldurmuş ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün alınmamış olması. 

c) Kamu haklarından yasaklı olunmaması. 

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay ya da daha fazla süreyle hapis cezasına veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan ortaya çıkan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu ya da uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkum edilmemiş olmak. 

ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim koşuluna sahip olunması. 

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum ya da kuruluşundan emekli olunmaması.

PTT 18-36 yaş arası personel alımı başladı mı? KPSS şartsız personel alımı ne zaman? PTT 2023 alımlarında son dakika!

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR? 

Kişiler gerekli şartlara sahip olmaları halinde kurumların uygulayacağı sınav veya mülakatlara katılarak, başarılı olması durumunda belli bir kadroda istihdam ediliyor. 

Aynı zamanda her yıl PTT kendi web sitesi üzerinden veya konuyla ilgili farklı sitelerde alım gerçekleştirilecek personel sayısına ilişkin bilgilendirme yapıyor.

PTT personel alımına başvuruda bulunacak kişilerin, izlemesi gereken ilk adım PTT resmi web sitesinden başvuru alanlarını tercih etmek oluyor. 

Başvuru esnasında adaylar, seçecekleri alana göre tek bir seçim yaparken, kazandıkları puanlar çerçevesinde değerlendirilmeye alınacakları aktarılıyor. 

Diğer taraftan sınava katılmak isteyen vatandaşlar, sınav için ödeyecekleri belirli bir tutarda ücreti Ziraat Bankası aracılığıyla ya da PTT web sitesi aracılığıya yatırabiliyor. 

PTT YAZILI SINAVDA HANGİ KONULAR ÇIKIYOR? 

PTT personel alımı kapsamında yapılan yazılı sınavda hangi konuların çıktığı da merak edilen konulardan. PTT Genel Müdürlüğü tarafından, sınav kılavuzunda yayımlanan konu başlıkları şu şekilde olmuştu: 

* Türkçe Paragraf, Dil Bilgisi ve Yazım Kuralları

* Sözel Akıl Yürütme

* Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme

* Temel Yurttaşlık Bilgisi

* Türkiye Coğrafyası

* Genel Kültürel ve Güncel Sosyo Ekonomik konular

* Ölçme becerisi

100.000 TL krediyi şimdi çek, sonra ödersin kampanyası! O banka müşterilerine kıyak yaptı: Faizler dipte, ödemeler sonra!

TOKİ il il kura tarihleri resmen duyuruldu! 22-28 Ocak kuraları hangi illerde olacak? Peş peşe açıklanan takvime bakın!

SSK ve Bağkur emeklilerine 2023 için ikramiye müjdesi geldi! Bir bir açıklanan bu tarihi duyan emekliler zilsiz oynadı!