Ekonomi

PTT 65 yaş maaşı ayın kaçında yatıyor? Zamlı 65 yaş aylığı ne zaman yatacak?

Yaşlılık diğer adı ile 65 yaş maaşı alan vatandaşların merak ettiği birtakım sorular bulunmaktadır. İşte onlardan bazıları ve yanıtları!Bu kriterleri yerine getiren vatandaşlar bu aylığı hak kazanırlar

Yaşlılık aylığı ya da 65 yaş maaşını alabilmek için bazı kriterler vardır. Bu kriterleri yerine getiren vatandaşlar bu aylığı hak kazanırlar. Peki “PTT 65 yaş maaşı ayın kaçında yatıyor? Zamlı 65 yaş aylığı ne zaman yatacak?” İşte bu soruların yanıtları…

PTT 65 YAŞ MAAŞI AYIN KAÇINDA YATIYOR?

65 yaş aylıkları, diğer adı ile bilinen yaşlılık maaşı 3 ayda bir gerçekleştirilmektedir. Bu aylıklar Mart, Haziran, Eylül, Aralık olmak üzere üçer aylık dönemler halinde hesaplara yatmaktadır.

ZAMLI 65 YAŞ AYLIĞI NE ZAMAN YATACAK? MAAŞLAR HESABA NE ZAMAN GEÇİYOR?

65 yaş aylığı ödemeleri doğum tarihinin son rakamına göre hesaplara yatırılmaktadır. 0-5 arasındakiler her ayın 5'inde, 1-6 arasında olan vatandaşlar, 6'sında, 2-7 olanlar 7'sinde, 3-8 arasında olanlar 8'inde 4-9 arasında olanlar ise her ayın 9'uncu günü ödemelerini almaktadırlar. İlk kez yaşlılık maaşı alacaklar ödemelerini herhangi bir Ziraat Bankası'ndan sonrasında ise PTT şubelerinden alabilirler.

65 yaş aylığı hesaplanırken asgari ücret belirleyici oluyor. 65 yaş aylığına yapılacak zam tutarı da yeni asgari ücretle değişiklik gösterdi. Yeni 65 yaş aylığı 2604 lira olmuştur.

65 YAŞ AYLIĞINI KİMLER ALABİLİR?

Kiracı ev sahibine tazminat davası açabilir mi?

10 yıllık pasaport ücreti ne kadar 2023? Pasaport için gerekli evraklar neler?