İş Fırsatları

PTT bu yıl 18-35 yaş arası personel alacak mı? Posta Telgraf Teşkilatı personel alımı şartları neler?

İş arayanların gündeminde Posta Telgraf Teşkilatı (PTT)'nin personel alımı yapıp yapmayacağı sorgulanıyor. Peki PTT 2023 yılında personel alımı yapacak mı? İşte detaylar...

Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Posta ve Telgraf Teşkilatı personel alımı ile ilgili tüm gelişmeler merakla takip ediliyor.

Genellikle genç yaş grubundan alınan PTT personel alımı başvuruları resmi internet sitesi üzerinden paylaşılan ilan ile duyuruluyor. 

İş arayanlar "PTT personel alımı bu yıl yapılacak mı?, PTT personel alımı şartları neler?" sorularını sorguluyor.

Peki, PTT bu yıl personel alımı yapacak mı? İşte detaylar....

PTT PERSONEL ALIMI YAPILACAK MI?

Posta Telgraf Teşkilatı personel alımı detaylarına ilişkin detaylar henüz netlik kazanmadı. Bu yıl yapılması planlanan PTT personel alımına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

Konuya ilişkin açıklama geldiğinde haberimiz güncellenecektir. 2023 yılında Posta ve Telgraf Teşkilatı personel alımı tarihlerini duyurduğunda kendi web sitesi üzerinden duyuracak.

Söz konusu ilana göre adaylar başvuru yapabilecekleri kontenjanları, meslekleri ve başvuru tarihlerinin detaylarına bakabilecek. Geçtiğimiz yıllarda Gişe ve Büro personeli, Avukat, Mühendis, Postacı, Güvenlik görevlisi, Temizlik görevlisi kadrolarına alım olmuştu.

PTT PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELER?

Personel alımı şartları, genel ve özel olmak üzere iki aşamada sağlanmaktadır. Özel şartlar alım yapılacak kadroya göre değişkenlik gösterir. Henüz 2023 yılı personel alımı ilanı yayınlanmadığından özel şartlar açıklanmadı. Ancak geçtiğimiz yıllarda yapılan alımlarda şartlar şu şekildeydi;

 1) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak

 2) On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.

 3) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

4) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.

 5) Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

 6) Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

7) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmak.

 8) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.

A101'de 5 kilo ayçiçek yağı 137 TL'ye, 5 litre Vernel yumuşatıcı 65 TL'ye düştü! Sepet dolduracak kampanya!

Emekli olup çalışan EYT'lilerin izin ve kıdem tazminatı hakkı yanar mı? EYT'de şok detay! Peş peşe açıklandı!

İslam Memiş'ten yatırımcılara ters köşe! Gram altın, dolar, euro, borsa... Peş peşe açıkladı!