Ekonomi

PTT duyurdu! Aileler hesaplara yatırılan 1259 TL ile ferahlayacak! İşte detaylar!

Bakanlık tarafından bildirilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri yani 1259 TL hesaplara geçecek. İşte detaylar! Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere her bir çocuk için 1259 TL ödeneceği bildirilmişti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık geçtiğimiz aylarda Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerine dair açıklamalar da bulunmuştu. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere her bir çocuk için 1259 TL ödeneceği bildirilmişti.

İşte o detaylar…

KASIM AYI SED ÖDEMELERİ YATTI MI?

Kasım ayı SED ödemeleri hakkında yeni bir duyuru henüz yapılmadı.

SED ÖDEMESİ NE KADAR, KAÇ TL?

SED kapsamında dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere her bir çocuk için ortalama 1259 TL destek ödemesi yapılmaktadır.

SED BAŞVURUSU NASIL YAPILIR, ŞARTLAR NE?

SED başvuruları İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Müdürlüklerine giderek veya e-Devlet'ten üzerinden yapılabiliyor.

SED YARDIMLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

ANNELERE 16 BİN 100 TL VERİLECEK!

Asgari ücretin artmasından sonra sosyal destek ödemelerine de zam yapıldı. Asgari ücretli bir anneye ödenen 12 bin 400 TL’lik doğum izni 16 bin 100 TL olarak verilmeye başlandı. Bu yapılan son zamma göre 12 bin 400 TL olan doğum izni ödemesi 16 bin 100 TL’ye kadar yükseltildi.

KİMLER DOĞUM YARDIMINDAN YARARLANABİLECEK?

Doğum yardımından yararlanmak için de birtakım şartları sağlıyor olmak gerekiyor. Doğumundan sekiz hafta önce işten izin alınmalıdır bu ödemeden yararlanabilmek için. Sekiz haftası doğumdan önce olacak şekilde, doğumdan sonra da sekiz hafta olacak şekilde izin kullanım hakkı bulunmaktadır.

DOĞUM YARDIM PARASI NASIL HESAPLANIR?

Doğum izni yardımı her anneye eşit bir şekilde verilmiyor. Doğum izni yardımı, annelerin SGK primine göre değişmektedir primler doğrultunda bir hesaplama yapılıyor. Asgari ücretli şekilde çalışan anneye 16 bin 100 TL, asgari ücretten daha fazla maaş ile çalışan ve yüksek prim ödeyen annelere de 16 bin 100 TL’den fazla ödeniyor.

TOKİ orta gelir grubu nedir? TOKİ orta gelir grubu başvuru şartları nelerdir?

TOKİ orta gelir grubu tarihi belli oldu mu? TOKİ orta gelir evleri ne zaman başlayacak?