Kent Haberleri

PTT KPSS şartsız, 18-36 yaş arası binlerce personel alacak! Elinizi çabuk tutun başvurular...

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT)'nde çalışmak üzere 55 bin personel alımı yapılacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Peki, PTT 2022 personel alımı tarihi açıklandı mı? PTT 2022 personel alımı başvuru şartları belli oldu mu? İşte ayrıntılar...Bu kapsamda 2022 PTT personel alımı ne zaman yapılacak? sorusunun cevabı sorgulanan konular arasında yer alıyor

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT)'nde çalıştırılmak üzere 55 bin personel alımı yapılacağı iddiası gündemde yerini koruyor. Bu kapsamda 2022 PTT personel alımı ne zaman yapılacak? sorusunun cevabı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Kamuda çalışmak isteyen kişiler PTT personel alımı başvuruları için araştırmalara devam ediyor. Personel alımı ilanlarını genellikle resmi internet sitesinden paylaşan PTT, özellikle KPSS şartsız kendi yazılı sınav ve mülakatları ile bünyesine personel alımı gerçekleştiriyor.

 

Geçen aylarda Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) bünyesinde görevlendirilmek üzere binlerce personel alımı olacağını belirtmişti. Peki, PTT 2022 personel alım tarihleri ne zaman başlayacak? PTT 55 bin personel alımı başvuru şartları açıklandı mı? İşte merak edilen tüm detaylar...

 

PTT 2022 PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

PTT 2022 personel alımı başvurularına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. PTT personel alımına yönelik bir açıklama geldiğinde haberimizde yer verilecektir.

PTT 55 BİN İŞÇİ ALIMI İDDİASI GERÇEK Mİ?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) bünyesinde görevlendirilmek üzere üzerine 55 bin personel alımı yapılacağı iddia edildi. Yapılan iddiaların aksine konuyla ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor.

PTT İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar istenilen şartları taşıdığı takdirde kurumların uygulayacağı sınav ya da mülakatlara katılım sağlayarak başarılı olanlar, belli bir alanda işe alınacak.

Ayrıca PTT, her yıl kendi resmi web sitesi üzerinden veya konuyla alakalı farklı sitelerinde alım yapılacak personel sayısı ile adaylara bilgi veriyor.

PTT 2022 PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?

PTT personel alımı güncel başvuru koşulları henüz açıklanmadı. Fakat bundan önce yapılan allımlarda genel şartlar şu şekilde sıralanmıştır;

29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı (TC) Kanununun 28inci maddesi kapsamında bulunanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk Vatandaşı olmak.

18 (On sekiz) yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 36 (otuz altı) yaşını doldurmamış olmak.

26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan ötürü altı ay ya da daha fazla süreyle hapis cezasına veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, güveni kötüye kullanma, dolandırıcılık, sahtecilik,  görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, cinsel saldırıda bulunma,  fuhuş, zorla fuhuşa sevk etme, çocukların cinsel istismarı, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel taciz, cinsel saldırı, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmama.

Kamu haklarından yasaklı olmamak.

Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmaması.

Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.

Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından istenilen öğrenim şartını haiz olmak.

Engelli personel çalıştırılmasına dair mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçi ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı olmamak.

A101 çılgın kampanyayı duyurdu! Çay, peynir, deterjan ve pirinçte yüzde 30'a varan indirim! 4 Kasım 2022 fiyat listesi

Tarım Kredi online aktüel ürünler kataloğunu yayımladı! Ayçiçek yağı 65 TL, Çay 75 TL! İşte 4 Kasım 2022 fiyat listesi