Kent Haberleri

PTT KPSS şartsız 55 bin personel alımı başvurular başladı mı? PTT işçi alımı ne zaman, şartları neler?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT)'de görevlendirilmek üzere 55 bin personel alınacağı iddia edilmişti. Peki, PTT 55 bin personel alımı başvurular başladı mı? PTT işçi alımı ne zaman, şartları neler? İşte detaylar...Konunun ardından iş arayan binlerce vatandaşın gözü, kulağı PTT'den gelecek habere döndü

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) bünyesinde istihdam etmek üzere 55 bin personel alımı yapılacağı iddia edilmişti. Konunun ardından iş arayan binlerce vatandaşın gözü, kulağı PTT'den gelecek habere döndü. 

 

PTT personel alımı başvuru tarihleri, şartları ve kaç kişinin alınacağına yönelik sorgulamalar hız kazandı. Geçtiğimiz günlerde PTT bünyesinde görevlendirilmek üzerine 55 bin personel alımı yapılacağı iddiası gündemde büyük ses getirmişti. Peki, PTT KPSS şartsız 55 bin personel alımı başvurular başladı mı? PTT işçi alımı ne zaman, şartları neler? İşte merak edilen tüm detaylar...

 

PTT PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

PTT bünyesinde görevlendirilmek üzerine 55 bin personel alımı yapılacağı iddiaları gündeme gelmiş olsa da PTT tarafından resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

PTT'de işe alınacak personel güncel şartları henüz belli olmadı. Ancak bundan önceki alımlarda genel şartlar şu şekildedir:

  1. -29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28'inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.
  2. -On sekiz yaşını (18) tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.
  3. -Kamu haklarından yasaklı olmamak.
  4. - 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay ya da daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar,
  5. Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, rüşvet, hırsızlık, zimmet, irtikâp, dolandırıcılık, sahtecilik, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, güveni kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama ya da kaçakçılık, çocukların cinsel istismarı, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel saldırı, cinsel taciz, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, uyuşturucu ya da uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak..
  6. -Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı olmamak.
  7. -Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü olmamak.
  8. -Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmak.
  9. -Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli bulmamak.

Aralık ayı çocuk paraları yattı mı?  Çocuk Destek Bileşeni ödemeleri ne zaman yatacak? Kimler çocuk parası alacak?

Tarım Kredi indirimi bitiyor! Yetişen ayçiçek yağı, çay, şeker ve deterjanı ucuza kapacak! 30 Kasım 2022 fiyat listesi

A101'de yüzde 35'e varan indirim! Çokokrem 32 TL, çay 39 TL! A101 aktüel kataloğu 30 Kasım 2022 fiyat listesi