Kent Haberleri

PTT KPSS şartsız 55 bin personel alımını ne zaman yapacak? 2022 PTT iş başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) personel alımı konusu uzun zamandır gündemdeki yerini koruyor. Son olarak 55 bin personel alımı yapılacağı iddiaları sonrasında gözler PTT duyurularına çevrildi. Peki PTT personel alımı yapılacak mı? İşte detaylar...Gündeme gelen PTT 55 bin işçi alımı iddialarından sonra vatandaşlar Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT)'ndan gelecek yeni duyuruları merakla bekliyor

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) personel alımına yönelik detaylar merakla takip ediliyor. Gündeme gelen PTT 55 bin işçi alımı iddialarından sonra vatandaşlar Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT)'ndan gelecek yeni duyuruları merakla bekliyor. 

PTT 55 BİN 2022 İŞÇİ ALIMI İDDİASI

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT)'nde görevlendirilmek üzere 55 bin personel alımı yapılacağı iddiaları gündeme gelmiş olsa da PTT tarafından resmi bir açıklama henüz gelmedi. 

PTT PERSONEL ALIMI 2022 NE ZAMAN YAPILACAK?

PTT personel alımına ilişkin kurumdan resmi bir açıklama yapılmadı. PTT işçi alımına yönelik resmi açıklama geldiğinde eşzamanlı olarak haberimizin içeriği güncellenecektir. İşte başvurularda istenilen şartlar ve detaylar...

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

PTT'nin güncel şartlar henüz açıklanmasa da genel şartlar şu şekilde sıralanmıştır:

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı (T.C) Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz (18) yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı (36) yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı olmamak.

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, çocukların cinsel istismarı, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, cinsel taciz, uyuşturucu, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm bulunmamak.

f) Engelli personel çalıştırılmasına yönelik mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

g) Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü olmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından istenilen öğrenim şartını haiz olmak.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum ya da kuruluşundan emekli olmamak.

PTT YAZILI SINAVDA NELER SORULUYOR?

PTT yazılı sınavda adaylar hangi konular ve ne tür sorularla karşılaşacağını araştırıyor. İşte PTT Genel Müdürlüğü'nün sınav kılavuzunda yayınladığı konu başlıklarına yönelik detaylar şu şekilde;

Aile Destek yardımı başvurusu nasıl yapılır? Her ay 1250 TL kimlere verilecek?  Aile Desteği Programı 2022...

Çocuk parası ne kadar? 2022 Çocuk desteği ödemeleri nereden alınır? Çocuk Destek Bileşeni başvuruları nasıl yapılır?