Kent Haberleri

PTT KPSS şartsız personel ne zaman alacak? Gençlerin gözü kulağı PTT'de!

İş arayışında olan gençlerin gözü kulağı PTT'den gelecek müjdeli haberde. PTT 2023 personel alacak mı? İşte detaylar...PTT personel alımı ilanlarını PTT'nin resmi internet sitesi üzerinden duyuruyor

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü'nde görev almak isteyen adaylar PTT'den gelecek haberi dört gözle bekliyor. PTT personel alımı ilanlarını PTT'nin resmi internet sitesi üzerinden duyuruyor. Genellikle 18-35 yaş aralığında personel alımı yapan PTT yazılı sınav ve mülakattan sonra personel alımı yapıyor.

Peki, PTT personel alımı yapacak mı? PTT personel alımı detayları neler? İşte tüm merak edilenler...

PTT 2023 PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

PTT personel alımına ilişkin henüz net ve detaylı bir açıklama olmadı. PTT personel alımına dair açıklama geldiğinde haberimizde yer verilecektir.

PTT İŞ BAŞVURUSU NEREDEN PAYLAŞILIYOR?

Hürriyet'te yer alan detaylara göre, adaylar gerekli koşulları taşıdığı durumda kurumların uygulayacağı sınav ya da mülakatlara katılım sağlayarak ve başarı sağlanması durumunda belli bir kadroda işe alınacaklar. 

Ayrıca her sene PTT kendi web sitesi üzerinden yahut konuyla alakalı farklı sitelerinde alım yapılacak personel sayısı ile vatandaşlara bilgi veriyor. PTT iş başvurusu yapmak isteyen kişiler, PTT resmi web sitesinden başvuru alanlarını tercih etmektir.

Başvuru yapacaklar, seçecekleri alana göre tek bir seçim yapabilirken kazandıkları puanlara göre değerlendirilmeye alınıyor

Öte yandan sınava katılacak adaylar sınav için yatıracakları bir miktar parayı Ziraat Bankası ya da PTT web sitesi üzerinden yatırabilecekeler.

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI MI?

PTT'de personellerinde aranılacak güncel şartlar henüz açıklanmasada genel şartlar şöyle;

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında olan ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) 18 yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı senenin ocak ayının 1'inci günü itibarıyla 36 yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı olmamak.

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile belirtilen suçlarından mahkûm olmamak.

f) Engelli personel çalıştırılmasına dair mevzuat hükümleri saklı kalmak koşuluyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olacak akıl hastalığının olmaması.

g) Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet şartı bulunmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını karşılıyor olmak.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum ya da kuruluşundan emekli olmamak.

Hurda fiyatlarına zam mı geldi? Bakır ve demir hurda fiyatları kaç TL oldu? 31 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi 

Koray GYO Sarıyer projesi için imzalar atıldı! Yeni proje!