Genel

PTT ne zaman açılıyor? PTT bayram tatili kaç gün 2023? 24 Nisan Pazartesi PTT'ler açık mı, çalışıyor mu?

PTT’lerin çalışma durumu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte araştırılan detaylar!Peki “PTT ne zaman açılıyor? PTT bayram tatili kaç gün 2023? 24 Nisan Pazartesi PTT'ler açık mı, çalışıyor mu?”İşte haberin ayrıntıları…

Ramazan Bayramı’nın idrak edildiği şu günlerde vatandaşlar, PTT’lerin çalışma durumunu sorguluyor. Peki “PTT ne zaman açılıyor? PTT bayram tatili kaç gün 2023? 24 Nisan Pazartesi PTT'ler açık mı, çalışıyor mu?”

İşte haberin ayrıntıları…

PTT'LER NE ZAMAN AÇILACAK? PTT’LER 24 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ ÇALIŞACAK MI?

Ramazan Bayramı resmi tatil sayıldığı için kamu kurum ve kuruluşları resmi tatil olmaktadır. Bayram tatili 3,5 gün olarak yapılacaktır. Kamu kurumlarında olduğu gibi PTT'ler de 24 Nisan Pazartesi günü mesai saatlerine kaldıkları yerden yeniden başlayacak.

PTT'LERİN ÇALIŞMA SAATLERİ

Hafta içi PTT saat 08:30 başlayacak ve 17:00 aralığında hizmet vermektedir. 12.30’da öğle arası veren tüm PTT, 1 saatlik öğle arasından sonra saat 13.30’dan 17.30’a kadar çalışarak vatandaşlara hizmet verip, kapanmaktadır. Cumartesi günü ise yalnızca belirli bölgelerdeki PTT şubeleri 13.30 kadar hizmet veriyor. PTT’lerin çalışma saatleri şu şekildedir;

RAMAZAN BAYRAMI KAÇ GÜN?

Ramazan Bayramı arefe günü 20 Nisan 2023 Perşembe gününü idrak edilmeye başlandı ve Bayram da 21 Nisan Cuma günü başladı. Ramazan Bayramı tatili de 23 Nisan Pazar günü son bulacak.

BAYRAMIN 3. GÜNÜ HAVA DURUMU NASIL?

Bayramın 3. günü yani 23 Nisan 2023 Pazar günü de İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey kesimleri ile beraber Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği uzmanlardan gelen bilgiler arasında bulunmaktadır.