02 / 10 / 2024

PTT personel alımı 2024 açıklandı mı? KPSS şartsız alım yapılacak mı? PTT personel alımı 2024! 

PTT personel alımı 2024 açıklandı mı? KPSS şartsız alım yapılacak mı? PTT personel alımı 2024! 

PTT'de perosnel olmak isteyenler, 2024 yılına ilişkin personel alımını merakla bekliyor. Peki PTT personel alımı 2024 açıklandı mı? KPSS şartsız alım yapılacak mı? İşte ayrıntılar... 




PTT personel alımı ile ilgili detaylar ve son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. PTT'de çalışmak isteyenler, alım süreciyne ilişkin ayrıntıları ve başvuru şartlarını öğrenmek istiyor. 

PTT personel alımı başvuruları genellikle internet üzerinden gerçekleştiriliyor. Söz konusu alımlar eşitli sınavlar ve mülakat süreçleriyle yapılıyor. 

Peki 2024 PTT personel alımı ne zaman? PTT personel alımı tarihleri belli mi? İşte PTT personel alımı 2024 detaylar...

PTT personel alımı 2024 açıklandı mı? KPSS şartsız alım yapılacak mı? PTT personel alımı 2024! 

PTT PERSONEL ALACAK MI? BAŞVURU NASIL YAPILIR? 

PTT 2024 personel alımı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Personel alımına ilişkin duyuru PTT tarafından açıklanıyor. 

PTT personel alımına başvuracak kişiler, gerekli şartları taşıdığı takdirde kurumların uygulayacağı sınav veya mülakatlara katılım sağlayarak, başarı sağlanması durumunda belli bir kadroda işe alınıyor. 

Her sene PTT kendi internet sitesi üzerinden ya da konuyla alakalı farklı sitelerinde alım yapılacak personel sayısı ile vatandaşlara duyuru yapıyor. 

PTT personel alımı 2024 açıklandı mı? KPSS şartsız alım yapılacak mı? PTT personel alımı 2024! 

PTT PERSONEL ALIMI ŞARTLARI 2024 

PTT iş başvurusunda bulunmak isteyen adayların dikkat etmesi gereken bazı durumlar bulunuyor. İşte o durumlardan birkaçı: 

PTT iş başvurusunda bulunmak isteyenlerin takip etmesi gereken ilk adım PTT resmi web sitesinden başvuru alanlarına bakılmadı. 

Başvuru sırasında adaylar, seçecekleri alana göre tek bir seçim yaparken, kazandıkları puanlara göre değerlendirilmeye alııyorlar. 

Diğer taraftan, sınava katılmak isteyenler sınav için bir miktar ödeme yapıyor. Söz konusu ödemeler Ziraat Bankası veya PTT web sitesi üzerinden gerçekleştirilebiliyor. 

PTT personel alımı 2024 açıklandı mı? KPSS şartsız alım yapılacak mı? PTT personel alımı 2024! 

PTT PERSONEL ALIMI GENEL BAŞVURU ŞARTLARI 2024

PTT personel alımında özel ve genel başvuru şartları, alım yapılacak kadrolara göre belirleniyor. PTT personel alımı yaparken aradığı genel şartlar geçtiğimiz alımlarda şu şekilde açıklanmıştı:

"a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olacak şekilde Türk vatandaşı olunması.

b) On sekiz yaşını doldurmuş ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olunması.

c) Kamu haklarından yasaklı olunmaması. 

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.

f) Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak

g) Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmak.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak

Ekim 2024 aile destek ödemesini bekleyenler dikkat! 850 lira, 950 lira ve 1.250 lira hesaplara hangi tarihte yatırılacak

15 gün içinde 20 bin TL’lik kira 15 bine indi! Peki 15 günde ne değişti?

65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli maaşında peş peşe zam müjdesi! Yeni sosyal destek rakamları buz kestirdi!

İstanbul'da en ucuz satılık evin fiyatı 275 bin TL! Görenler gözlerine inanamadı!


Geri Dön