01 / 05 / 2024

PTT personel alımı başvurularında son dakika! PTT iş başvurusu nasıl yapılır? PTT personel alımı başvuru şartları 2024!

PTT personel alımı başvurularında son dakika! PTT iş başvurusu nasıl yapılır? PTT personel alımı başvuru şartları 2024!

PTT personel alımı başvurularındaki son dakika gelişmeleri iş arayan pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki PTT iş başvurusu nasıl yapılır? PTT personel alımı başvuru şartları 2024...



İş arayan pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan PTT personel alımı için gözler Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü'nden gelecek son dakika açıklamalarında. PTT bünyesinde çalışmak isteyen vatandaşlar PTT personel alımı başvuruları ile ilgili detayları merak ederken, söz konusu iş başvurularının nasıl yapılacağı da araştırılıyor.


PTT KPSS'SİZ PERSONEL ALIMI 

PTT, kendi ve iştiraklerinin resmi web siteleri üzerinden yaptığı duyurularla personel alımı gerçekleştirmekte ve söz konusu bu süreci de yürütmekte. Şu an için PTT'nin resmi internet sitesinde söz konusu personel alımı ile ilgili yeni bir duyuru bulunmuyor. 

PTT personel alımı başvurularında son dakika! PTT iş başvurusu nasıl yapılır? PTT personel alımı başvuru şartları 2024!

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kişiler gerekli şartları taşıdıklarında kurumların uygulayacağı sınav ya da mülakatlara katılım sağlayarak, başarı sağlanması durumunda belli bir kadroda işe alınacak.. Aynı zamanda her sene PTT resmi internet sitesi üzerinden ya da konuyla alakalı farklı sitelerinde alım yapılacak personel sayısı ile vatandaşları bilgilendiriyor

PTT iş başvurusunda bulunmak isteyen adaylar için gerekli detaylar genel olarak şu şekilde belirtiliyor:

PTT iş başvurusu yapmak isteyenlerin takip etmesi gereken ilk adım PTT resmi internet sitesinden başvuru alanlarını tercih etmek.

Başvuru sırasında adaylar, seçecekleri alana göre tek bir seçimde bulunurken, kazandıkları puanlara göre değerlendirilmeye alınacakları belirtiliyor.

Diğer bir taraftan söz konusu sınava katılmak isteyenler sınav için yatıracakları bir miktar parayı Ziraat Bankası ya da PTT web sitesi üzerinden yatırabilir.

PTT PERSONEL ALIMI GENEL BAŞVURU ŞARTLARI 

PTT'nin personel alımı yaparken aradığı genel şartlar şöyle;

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28. maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olacak şekilde üzere Türk vatandaşı olmak.

b) 18 yaşını doldurmuş ve giriş sınavının yapıldığı senenin ocak ayının 1. günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa dahi; kasten işlenen bir suçtan dolayı 6 ay ya da daha fazla süreyle hapis cezasına veya affa uğramış olsa dahi devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkum olmamak.

f) Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurt içinde ve yurt dışında devamlı görev yapmasına engel olacak akıl hastalığı bulunmamak.

g) Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenmiş olan öğrenim şartını haiz olmak.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum ya da kuruluşundan emekli olmamak

Belediye personel alımı Nisan 2024! İBB İSYÖN 587 cankurtaran alıyor: Son başvuru gününü aman kaçırmayın!

Bizim Toptan Market'te hemen al kaçırma fırsatı! 4 litre Bizim sıvı yağı 169,90 TL, Omo 10 kg toz deterjanı 349,50 TL!

Togg açıkladı! Togg’un üçüncü modeli T8X için çalışmalar başladı...


Geri Dön